„Iškėlėme idėją, ar nebūtų įmanoma padaryti lietuvišką miną. Gal kuo paprastesnę, bet kuri būtų efektyvi. Tokį kvietimą diskusijai su pramone mes esame išsiuntę. Jau signalizuoja kai kurios kompanijos, kad jos gali pradėti tai daryti“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė L. Kasčiūnas.

„Rugpjūtį turėsime susitikimų, matysime, kokios yra perspektyvos lietuviškos minos gamybai. Esame pasirengę perspektyviam planui“, – pridūrė ministras.

Pirmadienį Vyriausybėje pristatytos kontrmobilumo priemonės, kuriomis bus stiprinamas Lietuvos sienos su Rusija ir Baltarusija saugumas.

Rugpjūčio pabaigoje bus atidarytas pirmasis kontrmobilumo priemonių parkas

Krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno teigimu, dar rugpjūčio pabaigoje bus atidarytas pirmasis kontrmobilumo priemonių parkas, o nuo rugsėjo dvejose vietose bus pradėti nuolatinės fortifikacijos procesai.

„Pagaliau rugpjūčio pabaigoje Pabradėje vyks vieno iš kontrmobilumo parkų atidarymas. Tokių parkų iš viso bus 27. Jie steigsis iš esmės kas savaitę“, – pirmadienį žurnalistams spaudos konferencijoje teigė L. Kasčiūnas.

Pasak jo, kontrmobilumo priemonių parkai bus užpildyti keturiomis pagrindinėmis priemonėmis: „drakono dantimis“, surenkamais „ežiais“, „ispaniškais arkliais“, kelio užtvarais. Parkus numatyta steigti pasienio ruožuose.

Visgi, ministras akcentavo, kad dvejose vietose prireiks nuolatinės fortifikacijos.

„Rugsėjo pradžioje dviejose vietose bus pradėti ir nuolatinės fortifikacijos procesai. Tai bus brastų įtvirtinimų įrengimas ir kai kurių tiltų fortifikavimas“, – konkrečių vietų neįvardydamas sakė L. Kasčiūnas.

„Kokios yra tos vietos labai nedetalizuosime, bet kai kurios yra prie Kaliningrado, kai kurios prie Baltarusijos“, – dėstė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)