„Mūsų bendras požiūris į regiono, Europos ir NATO saugumą yra aiškus – Rusija yra pagrindinė ir ilgalaikė grėsmė. Bendradarbiaudami su sąjungininkais, ypač per tarptautinio Šiaurės Rytų korpuso vadavietę, siekiame užtikrinti visapusišką Aljanso teritorijos gynybą nuo pat potencialios agresijos pradžios. Formuojame stiprius karinius pajėgumus, kad užtikrintume efektyvų atgrasymą ir NATO rytinio flango apsaugą. Norime, kad Lietuvos kariuomenės kuriama divizija taptų šios korpuso vadavietės dalimi. Tai svarbus žingsnis stiprinant mūsų regiono gynybą“, – vizito metu kalbėjo ministras.

Kaip nurodoma ministerijos pranešime, prisijungimas prie pagrindinių MNC NE valstybių leistų Lietuvai įtraukti nacionalinę diviziją į tarptautinio Šiaurės Rytų korpuso pajėgas bei skirti karininkus į vadovaujančias pozicijas vadavietėje.

NATO daugianacionalinio Šiaurės Rytų korpuso štabas yra aukštos parengties pajėgų vadavietė, atsakinga už sąjungininkų operacijų valdymą ir vadovavimą Šiaurės rytų flange, kurį apima šiaurinė Lenkijos dalis, Lietuva, Estija ir Latvija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją