Tyrimas atliktas pasitelkus aukščiausio rango profesionalus, tokius kaip Benas Hodgesas, buvęs JAV sausumos pajėgų Europoje vadas, ir kiti JAV, Vokietijos, Lenkijos ir mūsų šalies gynybos ekspertai.

Tyrimu simuliuojamos kelios situacijos, padedančios prognozuoti karinio konflikto baigtį. Viena - preziumuojama, kad 2027 m. Rusijos federacija užpuola mūsų šalį ir kaip Lietuvai pavyksta atremti ataką, turint omenyje visas šiuo metu žinomas to laikotarpio aplinkybes, įskaitant ir tai, kad turime dislokuotą vokiečių brigadą.

Antra simuliacija siekta gauti aiškią išvadą, kokių išteklių reikia mūsų šaliai, kad karinio konflikto atveju užtektų Lietuvos kariuomenės pajėgumų iki tol, kol atvyktų gausios sąjungininkų sausumos pajėgos, ir per tą laiką nekiltų grėsmė valstybingumui ir teritoriniam vientisumui.

Visi šie atsakymai gauti ir bus pristatyti. Simuliacijoms pasitelkta speciali kompiuterinė įranga, sukurta JAV. Ją naudoja ir „New Generation Warfare Centre“.

Tyrimo pristatyme taip pat dalyvaus:

Lietuvos kariuomenės atsargos pulkininkas Gintaras Ažubalis, kuris buvo vienas iš karinių simuliacijų dalyvių,

Verslininkas, investuotojas Tomas Kučinskas ir Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, verslininkas Jonas Tamulis, kurių dėka šis tyrimas įvyko ir gavo finansavimą,

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, pasidalinsiantis įžvalgomis apie išgirstus rezultatus.