Portalo oversixty.com.au leidėjai sumanė paklausinėti šešiasdešimtmetį perkopusių asmenų, ką jie patartų savo anūkams, jeigu turėtų galimybę duoti tik vieną patarimą. Kai kurie gauti atsakymai tikrai nustebino. Toliau – keletas, publikacijos autorių manymu, vertingiausių patarimų iš viso pluošto pateiktų.

Mokykis mokykloje

Negailėk pastangų mokyklos metais. Daugelyje sričių gali lydėti sėkmė, jei tinkamai startuosi. Stabilūs mokslo pagrindai – puikus tramplinas siekiant aukšto rezultato. Jie suteikia galimybių veikti savarankiškai, užuot kliovusis kitais. Kuo daugiau sugebėsi pats, tuo tiesesnis bus tavo kelias į sėkmę.

Kliaukis širdimi

Įsiklausyk, ką kužda širdis, ir vadovaukis senu priesaku, liepiančius elgtis su kitais taip, kaip kad norėtum, jog būtų elgiamasi su tavimi.

Elkis pagarbiai

Demonstruok pagarbą tiek sau, tiek kitiems, tiek svetimai nuosavybei. Kitus žmones vertink ne mažiau nei save. Tie, kurie ieško priekabių ir tyčiojasi, elgiasi taip tik todėl, kad patys jaučiasi toli gražu ne tobuli.

Aukščiausiu prioritetu laikyk šeimą

Atmink: šeima yra viskas. Gal kartais ir atrodys, kad yra kitaip, gal kartais šitai bus sunku suprasti, tačiau galų gale teks įsitikinti, kad šeima – tai viskas, ką turi.

Nebijok rizikuoti

Nesibaimink naujos patirties ir naujų dalykų. Klaidos tikrai atleistinos, kai stengiesi kažką pasiekti.

Mokykis iš savo klaidų

Ne visada pavyksta priimti optimalius sprendimus, o kai kurie sprendimai suvis nepasiteisina. Mokėk atleisti sau už padarytas klaidas – verčiau pagalvok, kaip jų nekartoti.

Draugus rinkis protingai

Pasistenk, kad tave suptų pozityviai nusiteikę žmonės. Atmink, kad geriau turėti vieną gerą draugą, kuriuo bet kada galima pasikliauti, nei visą krūvą įtartinų pažįstamų, bendraujančių su tavimi vien tik iš savanaudiškų paskatų.

Galvok, ką kalbi

Kalbėdamas viešumoje apdairiai rink žodžius. Atmink – kai juos ištarsi, nebesusigrąžinsi. Taip pat atmink, kad turi tiktai vieną šansą padaryti gerą įspūdį.

Būk supratingas likimo sugniuždytų žmonių atžvilgiu

Gyvenimo kelias neretai duobėtas. Privalai būti gailestingas tiems, kurie neišsikapanoja iš duobių.

Kreipk dėmesį į visumą

Nesuk galvos dėl smulkmenų. Mėgaukis kiekviena tau šioje Žemėje skirta diena. Atmink, kad laikas lekia strimgalviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)