Jei norite ne tik išsaugoti santuoką, bet ir ja džiaugtis, kiekvienai porai patartina užsiimti penkių tipų seksu:

1. Suplanuotas seksas

Turbūt ne tiek daug žmonių pozityviai įvertintų suplanuotą seksą. Galvojame – jei seksą suplanuosime, jis praras romantiškumą, kuris mums asocijuojasi su puikiu seksu. Toks požiūris gali pakenkti seksualiniam intymumui jūsų santuokoje.

Tačiau sutikite, kad dauguma gražiausių akimirkų mūsų gyvenime yra suplanuotos – atostogos, pietūs su draugais, gimtadienio vakarėliai, susitikimai. Gal, kalbant apie seksą, labiau tiktų ne žodis „suplanuotas“, o „sąmoningas“ – kai jūs su vyru sąmoningai numatote laiką seksui, kai žodžiais ir veiksmais parodote, kad tam tikru metu seksas bus pirmenybė. Daugelis žmonių gyvena pašėlusiu ritmu, tad jei neplanuosime intymumo akimirkų, gali nebelikti laiko seksui.

2. Spontaniškas seksas

Be abejo, kiekvienoje poroje turi būti ir spontaniško sekso.

Kai jūs su vyru išnaudojate laisvo laiko akimirkas ir atsiradusias progas, taip pakurstote aistrą. Spontaniškas seksas yra nesuplanuotas, kartais jis labai trumpas, kartais ilgesnis – šiaip ar taip, jis primena porai, kad spontaniškas, nevaržomas seksas kartais irgi teikia didžiulio malonumo.

Kalbant apie sekso tipus, spontaniškas seksas – didžiausia siekiamybė. Toks seksas stipriai suartina partnerius, kas labai svarbu santuokai, santykiams.

3. Stresas įtampai nuimti

Nemažai porų iš tiesų seksą kartais pasitelkia norėdami numalšinti stresą. Tokio pobūdžio paguodą jūs su partneriu galite vienas kitam suteikti, o tai daro seksą dar intymesniu aktu. Kai gyvenimas tampa nenuspėjamas, kai nutinka nemalonių dalykų, išbandykite seksą su savo antrąja puse.

Mylintis organizme gaminasi endorfinų ir hormonų, kurie gerina miego kokybę ir skatina optimistiškiau žvelgti į gyvenimą. Dažnai po įtemptos dienos geriausias dalykas – seksas.

4. Seksas dėl partnerio

Kartais reikia pasistengti komandos labui. Terminas „komandinis seksas“ skambėtų nepadoriai, tad pavadinkime tai seksu dėl partnerio. Kartais ne itin norisi sekso, bet neskubėkite atsisakyti, juk jūs su partneriu – komanda.

Jūs turite teisę pasakyti „ne“, juk santuokoje galima ir nesutikti mylėtis. Ar jūsų „ne“ seksui turi svarią priežastį? Jei ne, gal visgi vertėtų pamėginti? Svarbu nejausti stiprios negatyvios emocijos. Paprašykite, kad partneris irgi būtų supratingesnis, kai jums norisi sekso, o jis nesijaučia jam nusiteikęs.

5. Nuotykingas seksas

Visoms poroms kartais reikia nuotykingo sekso. Nuotykingas gali reikšti bet ką – naujas pozas, naujas glamones, seksą neįprastoje vietoje ir pan. Galite drąsiai išbandyti įvairus būdus suteikti vienas kitam seksualinį malonumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)