1. Galite parodyti vieną ar dvi savo vaikų nuotraukas, bet ne visą albumą.

2. Tai, kad neturiu vaikų, dar nereiškia, kad turiu daugybę laisvo laiko. Mano dienotvarkė pakankamai įtempta.

3. Paklausę, kaip gyvenu, ir išgirdę, kad pavargau, aiškinate, kad nežinau, ką reiškia nuovargis, nes neturiu vaikų. Taip elgdamiesi esate labai nemandagūs. Taip, sutinku, kad su vaikais nuovargis reiškia kai ką kita, bet čia ne rungtynės – aš tiesiog atsakiau į klausimą. Viską suprantu, jūs jau kelias paras be miego, nes mažajam skauda pilvą. Tačiau aš šią savaitę dirbau 85 valandas, o tada ruošiausi advokatūros egzaminui. Mes visi pavargę.

4. Jeigu rengiate kūdikio sutiktuvių vakarėlį, vaikelio lyties pristatymo vakarėlį ir kūdikio lankymo vakarėlį, nesitikėkite, kad į visus nešiu po dovaną. Turėti draugų su vaikais – brangus malonumas!

5. Tai, kad niekada nenoriu turėti vaikų, yra NORMALU. Ir ne – nepersigalvosiu. Labai erzina, kai jie bando įtikinti, jog būtinai reikia vaikų, ar smerkti, nes jų nenoriu. Įsivaizduokite, jeigu viskas būtų atvirkščiai ir aš bandyčiau įrodyti, kad gyvenimas be vaikų žymiai geresnis. Prašau, gerbkime vieni kitų pasirinkimus. „Man nereikia turėti vaikų, kad jausčiausi gyvenanti prasmingai. Esu laiminga ir jaučiuosi visavertė ir be jų.

6. Kai sakote, kad jūsų mažyliui 31 mėnuo, net neįsivaizduoju, ką tai reiškia. Nejaugi taip sunku pasakyti, kad jam pustrečių?

7. Kartais šurmulio jūsų namuose man tiesiog per daug. Žinau, kad jau net nebegirdite vaikų žviegimo, bet man tai prilygsta baisiausiam košmarui, po velnių!

8. Neatlaikiusių sauskelnių ir mažylio vėmalų nuotraukos galbūt ir aktualios kitiems tėveliams, bet likusiai populiacijai tai nei įdomu, nei šmaikštu, nei miela, tad tikrai ne viskam vieta socialinėje erdvėje.

9. Man tikrai patinka prižiūrėti jūsų vaikus! Tikrai nusipelnėte vakaro tik sau, o tie vaikai nuostabūs! Taigi, nesukite galvos – tai jokia našta. Man tikras malonumas!

10. Viską puikiai suprantu: Michaelas išmoko pasakyti „prašau“ ir „ačiū“, o Susan jau gali pasakyti visą abėcėlę. Bet tai tikrai nereiškia, kad jie genijai, tad ramiau.

11. Puikiai suprantu, kad negali man iš karto atrašyti. Žinau, kad tavo gyvenimas žymiai chaotiškesnis nei mano, ir tai nieko blogo. Žinau, kad tau vis tiek rūpiu. Tik kai man neatrašai savaitę, nes „turi vaikų, tad nėra laiko“, bet kiekvieną dieną socialinėje medijoje skelbi daugybę savo aukso gabalėlio nuotraukų, labai negražu, žmogau. Ir dar – tos nuotraukos visos vienodos, man pradeda trūkti bendro pobūdžio reakcijų į kiekvieną.

12. Mylime jus ir jūsų vaikus, bet norime kalbėtis ir apie kitus dalykus, pavyzdžiui, muziką, filmus, darbą, JUS.

13. Tas vežimėlis – ne tankas, tad nereikia su juo taip elgtis.

14. Ne visi kvietimai susitikti galioja ir jūsų vaikui. Kartais noriu pabūti kartu be tų vaikų. Jeigu nepavyks, nieko tokio. Turite planų – aš suprasiu. Tik, prašau, raskite laiko draugams. Atėję į barą, neieškokite maitinimo kėdutės.

15. Jeigu siunčiate nuotraukas iš atostogų, pasistenkite, kad jose būtumėte ir jūs. Norime matyti būtent jus, kuriuos pažįstame tiek metų. Jūsų vaikai mums iš esmės nepažįstami žmonės!

16. Pasikvieskite mane į svečius! Norisi pabendrauti. Ir man nusispjauti, kad namai apversti aukštyn kojomis – maniškiai taip pat.


17. Skaudu matyti, kai socialinėje erdvėje ieškote mamų, su kuriomis galima draugauti, kai aš iš paskutiniųjų stengiuosi, kad, atsiradus vaikų, galutinai nenutoltume.

18. Turiu teisę erzintis, kai jūsų vaikas viešoje vietoje elgiasi neadekvačiai ir sugadina mūsų vakarą. Taip, kartais jie neklauso. Ne, neprivalau su tuo taikstytis.

19. Jūs turite vaikų, o aš ne. Skųsdamiesi, kaip sunku auginti vaikus žmogui, kuris visa širdimi to nori, bet jam niekaip nepavyksta, jį labai skaudinate. Kartais negaliu su tavim ilgiau bendrauti, nes tai paprasčiausiai nepakeliama. Nereikia sakyti: kaip tau pasisekė, kad neturi vaikų. O galbūt aš siaubingai pavydžiu, kad gyveni gyvenimą, apie kokį svajoju?

20. Ir toliau tau girdint savo kates vadinsiu savo vaikais ir tau teks su tuo susitaikyti.

21. Vien todėl, kad turite vaikų, dar nereiškia, kad jūsų gyvenimas svarbesnis nei draugų gyvenimai. Bent kartais pasiteiraukite, kaip jiems sekasi – ir mūsų gyvenime būna dalykų, apie kuriuos norisi pasikalbėti.

22. Niekada neduokite vaikui telefono, kai kalbamės. Man tas beprasmis gargaliavimas visai nepatinka.

23. Vertėtų padaryti kelių minučių pertrauką tarp skundų, kaip sunku su tais vaikais, ir klausimo, o kada gi aš susilauksiu bent vieno.

24. Nesibaiminkite dalintis vaikų vardų idėjomis – niekas jų neketina vogti.

25. Kai pastojai, tikrai nerimavau, kad mūsų draugystė gali pasikeisti. Dievinu ryšį, kokį turime dabar. Nebūčiau patikėjusi, kad tas mažylis bus geriausias draugystės papildymas, kurio, pasirodo, mums taip reikėjo.

26. Prisiminkite, kad mes viena komanda. Kad ir turite vaikų, visada džiaugiuosi, galėdama padėti, tik pasakykite. Sunki diena? Pagaminsiu vakarienei skaniausią troškinį. Sunki savaitė? Pasirodysiu prie durų su buteliu vyno vienoje rankoje ir sauskelnių pakuote kitoje. Tik neprašyk keisti sauskelnių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)