„Bembis“

Animaciniai filmukai

Nors atrodo, kad tai pozityvus animacinis filmukus su gražiais vaizdais, teigiamais herojais, jis gali turėti neigiamos įtakos vaikų psichikai. Kai pagrindinio herojaus Bembio mamą nušauna medžiotojai ir jis lieka našlaitis, jo gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis. Anot psichologų, toks įvykis net ir filmuke vaiką gali rimtai traumuoti.

„Tomas ir Džeris“

Animaciniai filmukai

Šiuo filmuku skundžiasi daugelis tėvų. Nors čia gausu juokingų epizodų, kaip katė vejasi pelę, kai kurie jų yra per daug agresyvūs. Dažnai būdai, kuriais katė ir pelė bando vienas kitą sunervinti, yra pernelyg brutualūs: galvos trankymas su puodu, pirštų prispaudimas, kito mušimas plaktuku. Tiesa, filmuko kūrėjai po to, kai tėvai pasiskundė, kad vaikai, pažiūrėję šį filmuką, kartoja tai, ką daro jo herojai, šiek tiek sušvelnino jėgos panaudojimo demonstravimą.

„Beprotiškos linksmybės“

Animaciniai filmukai

Taip pat kaip ir filmuke „Tomas ir Džeris“, čia apstu epizodų, kurioje yra naudojama jėga. Žinoma, visa tai vyksta ne iš tiesų, bet kelia riziką vaikų saugumui, jei jie nuspręstų pakartoti tai, ką matė ekrane. Daugelis triukų, kurie vyksta filmuke ir atrodo juokingi, realiame gyvenime galėtų būti mirtini.

„Skubis Dū“

Animaciniai filmukai

Nors čia nėra demonstruojama jėga, šis filmukas dėl kitų priežasčių gali daryti blogą įtaką vaikams. Norėdami išspręsti paslaptingą mįslę, filmuko herojai dažnai įsibrauna į apleistus namus, kuriuose neva pilna vaiduoklių. Tai moko vaiką, kad nieko tokio eiti į kitą namą neatsiklausus, nepagalvojus apie pasekmes.

„Undinėlė“

Animaciniai filmukai

Iš pirmo žvilgsnio tai dar vienas „nekaltas“ filmukas. Nors jis turėjo didelį pasisekimą, moko ne tų dalykų, kuriuos tėvai norėtų įskiepyti savo vaikams. Undinėlė Arielė nuolat prieštarauja savo tėvui, bet vis tiek yra jo numylėtinė. Nors jis įspėja ją nesiartinti prie žmonių, Arielė nepaklauso. Ji įsimyli princą ir prašo tėčio leisti jai už jo tekėti. Nors tai prieštarauja visiems nusistatymams, jis nusileidžia. Anot psichologų, visi yra laisvi patys priimti sprendimus, bet tai nereiškia, kad galima nepaisyti savo tėvų prieštaravimų, ypač vaikystėje. O šis filmukas būtent tokią žinią vaikams ir siunčia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)