Galimų kaltininkų ir pavojingų zonų, kur kojinės galėtų pasimesti, yra daugybė. Vaikai, naminiai gyvūnai ir netvarkingi sugyventiniai padidina pavienių kojinių dingimo riziką, kaip ir skubėjimas ar ilgesnės kelionės iki skalbimo mašinos.

Apie namų tvarką rašantis portalas cnet.com pabandė visiems laikams išsiaiškinti, kaip kojinės atsiskiria nuo savo poros, ir sužinoti efektyviausias strategijas, kurios padėtų išvengti kojinių praradimo.

Dauguma šių metodų – itin paprasti. Nors nė viena taktika nėra patikima šimtu procentų, kažkuri iš jų greičiausiai pasiteisins, jei nusiteiksite itin ryžtingai.

Kur dingsta visos pavienės kojinės?

Pirmiausia peržiūrėkime sąrašą, kur galėjote pamesti pavienes kojines.

Jos gali įstrigti drabužių ir batų viduje: kojinės užstringa batuose ir kelnių klešnėse, ypač siauresnių drabužių, pavyzdžiui, aptemptuose džinsuose.

Jos gali pasimesti lovoje arba aplink ją: dažnai pavienės kojinės atsiduria paklodės raukšlėse, įsisuka į antklodę arba nukrenta po lova ir ten ima kaupti dulkes, ypač jei vidury nakties nusimovėte ir nuspyrėte mėgstamas šiltas kojines.

Jos gali patekti... į šiukšlių dėžę: kojinės mėgsta slėptis šalia šiukšliadėžės, už jos arba giliai apačioje, kur jų nematyti.

Jos gali pasiklysti keliaudamos į skalbyklę arba iš jos: net jei kojinės sėkmingai patenka į skalbinių krepšį, pakeliui iki skalbyklės gali iškristi.

Jos gali užstrigti skalbyklėje, džiovyklėje arba aplink jas: kartais kojinės pameta savo poras paties skalbimo proceso metu. Dažnai jos įstringa skalbyklės arba džiovyklės būgne, įsipainioja į filtrą.

Ar dabar jau įsitikinote, kiek pavojų kaskart kyla jūsų kojinėms? Ir tai dar ne visos vietos, kur reikėtų ieškoti pasimetusių kojinių.

Kaip neprarasti savo kojinių porų?

Norintiems apsisaugoti nuo erzinančio praradimo – štai net penkios strategijos.

1 strategija: laikykite kojinių poras kartu
Tikslas – užtikrinti, kad nešvarios kojinių poros į nešvarių skalbinių krepšį visada būtų dedamos kartu. Niekada nemeskite tik vienos kojinės – tai nesėkmės receptas.

Prieš mesdami į nešvarių drabužių krūvą kojinių poras galite pritvirtinti smeigtuku ar segtuku arba net suvynioti.

2 strategija: atskirkite kojines nuo kitų skalbinių
Pavienės kojinės įsipainioja į kitus skalbti išmestus drabužius ir patalynę dar prieš skalbimo procesą, jo metu ar po jo. Vienas iš būdų to išvengti – visada laikyti kojines atskirai nuo kitų daiktų. Kai kurie žmonės laiko antrą skalbinių dėžę arba skalbinių maišą tik kojinėms.

3 strategija: priglauskite pasimetusias kojines
Kiekvieną kartą, kai randate pasimetusią kojinę, atidėkite ją į maišelį, dėžutę ar atskirą stalčių. Tokiu būdu, jei kitąkart skalbiant atsiras jos partnerė, porą vėl bus galima sujungti. Turėkite kantrybės – gali prireikti kelių mėnesių, kol kojinės bus vėl suderintos, todėl periodiškai patikrinkite sukauptus radybų lobius.

4 strategija: pirkite to paties stiliaus ir spalvos kojinių poras
Jei susitaikėte su tuo, kad kojinės anksčiau ar vėliau vis tiek pasimes, įsigykite panašių arba vienodų kojinių, kad visada turėtumėte vienodas.

5 strategija: priimkite nesuderintų kojinių chaosą
Jei jūsų namuose kojinės vis tiek neišvengiamai pasimeta, kad ir ką darytumėte, imkitės kitos taktikos. Pirmiausia pradėkite poruoti kojines, kurios yra šiek tiek panašios. Netrukus susitaikysite su tuo, kad kai kurios kojinės tiesiog niekada nebuvo pritaikytos monogamijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją