Impulsą naršyti internete, pokalbių grupėse, teirautis sekso temomis linkusių atvirai kalbėti draugų skatina troškimas būti... normaliam. Bet iš tiesų žmonių seksualinės preferencijos, skoniai, troškimai ir poreikiai yra labai skirtingi, tad nėra vieno visiems tinkančio recepto, kaip ir į klausimą apie seksualinio akto trukmę nėra vieno atsakymo.

„Tai priklauso nuo daugybės veiksnių – ką vadinate seksualiniu aktu, seksu ir kada, jūsų manymu, metas nuspausti laikmatį“, – svetainėje womenshealthmag.com aiškina sekso terapeutė, psichologė, psichologijos mokslų daktarė Rachel Needle, dirbanti Santuokinės ir seksualinės sveikatos centre Floridoje.

Jau pats klausimas tarytum preziumuoja, kad yra tinkamas ir netinkamas laikas seksualiniam aktui, nors taip nėra. „Kur kas svarbiau ne tai, kiek laiko trunka seksas, o tai, ar visos jame dalyvavusios pusės liko patenkintos“, – pabrėžė R. Needle. Kartais vadinamasis greitukas yra tai, ko žmonėms reikia (ar norisi), kad pajustų malonumą, kitais kartais tai bus visą naktį trunkantys sekso žaidimai“, – teigė specialistė.

Tačiau kad ir ką sakytų seksologė, jums vis vien įdomu – kiek tada vidutiniškai trunka seksualinis aktas. „Nors reikia išsamesnių tyrimų apie tai, kaip įvairūs žmonės mylisi, iš esamų duomenų galima daryti šiokias tokias išvadas“, – sakė R. Needle. Na, išvados ir atsakymai į klausimus jus greičiausiai nustebins.

Tiesiai šviesiai – kokia turi būti seksualinio akto trukmė?

Sekso, konkrečiau – penio įvedimo į makštį trukmė – vos penkios minutės.

2005 m. atlikto tyrimo, kurio duomenys publikuoti leidinyje „The Journal of Sexual Medicine“, autoriai padarė išvadą, kad vaginalinis seksualinis aktas vidutiniškai trunka 5,4 minutės. 2008 m. tame pačiame leidinyje išpublikuoto tyrimo duomenimis, seksualinio akto trukmė – nuo 3 iki 13 minučių.

Tačiau prašome dėmesio: seksas, seksualinis aktas nėra vien penio įvedimas į vaginą. Minėti teiginiai apie penetracinį vaginalinį seksą įdomūs, tačiau jie nepateikia nei išsamaus, nei tikslaus atsakymo į klausimą apie seksualinės sueities trukmę.

„Seksas – bet kokia dvasinė, psichinė, emocinė, fizinė ir/ ar erotinė patirtis, kurią joje dalyvaujantys žmonės laiko seksu“, – aiškina seksologė, sertifikuota sekso terapeutė, turinti sekso žaislų parduotuvę „Lovehoney“ Shamyra Howard.

Seksas

Tai apima bučinius, masažą, abipusę masturbaciją, oralinį seksą, prausimąsi kartu po dušu, įvairius žaidimus, anuso stimuliavimą ir dar daugiau, detalizavo mokslų daktarė, sertifikuota seksologė, šeimų terapeutė Jenni Skyler. „Šiais visais seksualiniais veiksmais galima užsiimti valandomis“, – teigė ji. Tad kiek laiko turi trukti seksualinis aktas? Tiek laiko, kiek jums norisi.

Kiek laiko reikia, norint pasiekti orgazmą?

Puikus klausimas. Pasiaiškinkime: orgazmas – ne tas pats, kas seksas, seksualinis aktas, jis nėra pagrindinis tikslas (svarbiausia – patirti malonumą). Tiesa, orgazmas dažnai pasirenkamas malonumo matu, todėl tyrimuose apie tai, kiek laiko prireikia individams, norint pasiekti orgazmą, galima rasti apibūdinimų, kiek laiko turi trukti malonumo teikiantis seksas.

„Kiek tiksliai laiko reikia, kad žmogus pajustų orgazmą? Kelių šia tema atliktų tyrimų duomenys rodo, kad moterims prireikia apie 14 minučių, kad pajustų orgazmą, o vyrai patiria orgazmą penetracinio sekso metu po 5–7 minučių“, – teigia Sh. Howard. Kitaip tariant, moterims dažniausiai reikia šiek tiek daugiau laiko, nei įprastai trunka seksualinis aktas.

R. Needle primena žinomą dalyką – kad seksas gali teikti malonumo ir be orgazmo, svarbiausia žinoti, kas nori pajusti orgazmą, kol seksualinė sueitis nesibaigė.

Ar blogai, jei seksas trunka ilgiau arba trumpiau nei tyrimuose nurodomas vidurkis?

Ne, nėra nieko blogo, jeigu seksualinė sueitis trumpesnė nei kelios minutės, – svarbiausia, kad seksu užsiimantys žmonės būtų patenkinti sekso trukme.

Sekse svarbu ne kiek laiko trunka aktas, ir net ne tai, ar pasiektas orgazmas, teigia J. Skyler. „Svarbiausia abipusis malonumas ir pasitenkinimas“, – pabrėžė ji. Vienintelis būdas sužinoti, ar visi seksualinės sueities dalyviai jaučia malonumą, – komunikuoti, komunikuoti, komunikuoti.

„Jei norite, kad jūsų su partneriu seksualinis aktas truktų ilgiau ar trumpiau, turite abu pasikalbėti apie tai, ko norite, ir kas jums patinka“, – akcentavo Sh. Howard.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją