Delfi primena, kad lietuvė Paulina neseniai paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip jos dukra sėdi jai ant kelių grožio salone, o kirpėja skuta mergaitei kirpimo mašinėle galvą. Šalia krenta maži rusvų plaukų kuokštai, pranešė news.yahoo.

„Geriausias sprendimas – darysiu tai dar kartą, jei turėsiu daugiau vaikų“, – socialiniame tinkle rašė mama, priglaudusi savo kūdikį, o veidrodyje matyti galutinis rezultatas.

Paviešinusi šį vaizdo įrašą moteris sulaukė neigiamų reakcijų – daugelis negalėjo suprasti, kodėl ji nusprendė taip pasielgti. Kai kurie mamos sprendimą vadino „keistu“ ar „kvailu“.

Sulaukusi didžiulio internautų dėmesio socialiniame tinkle jauna mama nufilmavo ir antrą trumpą vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kad, jos nuomone, kūdikio plaukų skutimas padės jiems ataugti „storesniems ir stipresniems“.

Plaukų stilistė: tai yra mitas

Anksčiau Delfi kalbinta plaukų stilistė ir grožio salono įkūrėja Renata Škoda tikino, kad iki šiol dažnai sulaukia klausimo – ar iš tiesų verta kūdikiams nuskusti plaukus, kad vėliau jie ataugtų gerokai vešlesni.

„Dažniausiai apie tai klausia pusės metukų–8 mėnesių amžiaus kūdikių tėvai. Tačiau tai tikrai tėra mitas! Gal plaukams ataugus ir gali vizualiai atrodyti, kad jų padaugėjo, bet iš tikro kiekvienas plaukas augs taip pat, kaip augęs. Viską nulemia paveldimumas“, – kalbėjo R. Škoda.

Kokį geną gaus – pasakyti sunku, tačiau stilistė mano, kad dažniausiai vaikai paveldi senelių plaukus, o ne tėvų. Specialistė pasakojo, kad vaiko plaukai keičiasi maždaug iki ketverių metų – dažniausiai jie patamsėja, pastorėja, pavešlėja. Jau nuo ketverių metų galima daugmaž pasakyti, kokius plaukus vaikas turės užaugęs. Galutinai viskas pasimato dešimties metų – tuomet visi pokyčių procesai baigiasi, susiformuoja plauko struktūra, vėliau nebesikeis ir spalva.

Kūdikiui skuta plaukus

Specialistei tenka susidurti ir su kitu kraštutinumu – yra tokių tėvų, kurie savo vaikams išvis nekerpa plaukų iki pat mokyklos.

„Jiems taip ne tik gražiau, bet suveikia ir tam tikri psichologiniai dalykai. Pavyzdžiui, ateina mama, kurios pačios plaukai menki ir jai plaukų kirpimas kaskart sukelia stresą. Ilgesni plaukai man gražu, bet kai plaukai išvis nepakerpami, šukuosena neatrodo tvarkinga“, – tuomet pasakojo pašnekovė.

Visą interviu galite paskaityti čia.

Jai antrino ir profesionali vaikų kirpėja, vaikų kirpyklos „Bambina“ įkūrėja Vaida Galinauskienė, patikinusi, kad vešlesnių plaukų ataugimas nuskutus galvą – tikrų tikriausias mitas.

Moteris pasakojo ir apie kūdikių bei vaikų galvos odos ir plaukų priežiūrą.

Pasak vaikų kirpimo specialistės, vaiko plaukų priežiūra ankstyvame amžiuje labai svarbi ne tik dėl jų grožio, bet ir ugdomų įgūdžių, kurie vaikui pravers vėliau. Tik nederėtų persistengti: kadangi kūdikių plaukai nelinkę riebaluotis, pakanka plaukus trinkti kartą per savaitę švariu vandeniu be šampūno, o vyresniems vaikams – pagal poreikį.

Jeigu vaikai aktyvūs ir lanko sporto būrelius, plauti plaukus šampūnu derėtų po kiekvieno tokio užsiėmimo. Ypač svarbu tinkamai pasirinkti plaukų priežiūros produktus, kad jų sudėtyje nebūtų sulfatų, parabenų, silikonų, dirbtinių dažiklių ir kvapiklių, kurie galėtų dirginti kūdikių akis ir jautrią galvos odelę.

Visą straipsnį ir naudingus patarimus galite rasti čia.