Daugiau nei 23 tūkst. žmonių pasirašė peticiją, kad filmuke būtų parodyta tos pačios lyties pora. Taigi filmuke pirmą kartą pristatyta lesbiečių pora.

Epizode, pavadintame „Šeimos“, animacinio filmuko veikėja baltoji meškutė Penny matoma piešianti savo tėvus ir pasakojanti Peppai, kad turi „dvi mamas“.

Penny prisijungia prie Peppos, šuns Danny ir avies Suzi ir piešia savo šeimas. Penny nupiešia save, už rankų laikomą dviejų baltųjų meškų su suknelėmis.

„Aš esu Penny, poliarinė meška, – sako ji. – Gyvenu su mama ir kita mama. Viena mama yra gydytoja, o kita mama verda spagečius. Aš labai mėgstu spagečius.“

Epizodą gyrė Robbie de Santosas iš LGBT+ labdaros organizacijos Stonewall. „Fantastiška, kad tos pačios lyties šeimos pasirodo Peppataune“, – sakė jis laikraščiui „The Sun“.

„Daugelis laidą žiūrinčių žmonių patys turi dvi mamas arba du tėčius, ir tai, kad jų patirtys bus atspindėtos tokiame kultiniame vaikų filmuke, daug ką reiškia.“

Tačiau buvo ir kritikuojančių, pavyzdžiui, vienas kritikas socialiniame tinkle „Twitter“ šį žingsnį pavadino „beprasmišku dorybių demonstravimu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją