Kūrybinio tinklaraščio „Teptlept“ kūrėja pritaria nuomonei, kad į vaikų žaislus investuoti neverta, mat mažiesiems dažnai kur kas įdomiau žaisti su paprasčiausiais virtuvės įrankiais ar kitais kiekvienuose namuose randamais daiktais. O jei turite bent kruopelę kūrybingumo, nepermokėję nė vieno papildomo euro savo vaikams originalių žaislų galite padaryti ir patys. Jei į pagalbą pasikviesite ir pačius vaikus – dvigubas džiaugsmas garantuotas.


„Sako, kad šiais laikais vaikams visko tiek daug prikurta: žaislų, žaidimų, filmų ir filmukų. Nėra kada nuobodžiauti! Tačiau aš galvoju, kad dabartinė tėvų karta susiduria su dideliu iššūkiu – kaip sudominti savo vaiką, nes būti įdomesniam už filmuką ar naują žaislą labai sunku, kartais net neįmanoma.

Per beveik ketverius metus buvimo mama supratau labai svarbų dalyką, kad vaikams džiaugsmo nenupirksi, vienintelis tikrai reikšmingas dalykas, kurį jiems galime duoti – tai laikas. Nesvarbu, ką veikiame – skaitome, einame į mišką, dėliojame dėliones, piešiame ar statome raketas – mes būname kartu, o tai ir yra didžioji laimingo vaiko paslaptis“, – sako M. Juodeškienė.

M. Juodeškienės iš kartoninių dėžių sukurti žaislai.

Pasigaminti originalių žaislų ji siūlo iš paprasčiausių nuo įvairių naujų daiktų atlikusių kartoninių dėžių. Dailės mokytoja sako, kad iš jų galima sukuri beveik bet ką – vaikišką virtuvėlę, namelį ar net raketą. Jei stinga idėjų, pasidairykite po interneto platybes – ten jų gausu.

M. Juodeškienės iš kartoninių dėžių sukurti žaislai.

„Turbūt jau aišku, kad pakuočių ir dėžių mūsų šeimoje niekas neišmeta. Mes labai daug laiko leidžiame kažką kurdami – piešimas, tapymas, karpymas jau yra mano dukros arkliukas. Kartais atrodo, kad ji daugiau nieko ir nenori daryti. Konstravimas – yra visos šeimos linksmoji kūrybos dalis“, – sako M. Juodeškienė.

M. Juodeškienės iš kartoninių dėžių sukurti žaislai.

Pašnekovė dalijasi kelių savo šeimos projektų nuotraukomis ir kviečia tokią techniką išbandyti paties.

Norint sukurti kažką smagaus iš kartono reikės:

  • kartoninių dėžių;
  • žirklių;
  • karštų klijų ir/arba lipnios juostos;
  • dažų (guašo, akrilo);
  • kantrybės ir idėjos.
M. Juodeškienės iš kartoninių dėžių sukurti žaislai.


Eiga labai priklauso nuo konstruojamo daikto, tačiau yra kelios taisyklės kurias M. Juodeškienė siūlo taikyti visuomet. „Pradedame nuo didžiausių (pamatinių) detalių. Kai turime tvirtą pagrindą – galime konstruoti mažesnius elementus.

Dekoruoti reikėtų pabaigoje, kai visa konstrukcija tvirtai suklijuota – dažnai spalvintos detalės nebūna tokios kibios nei dar nedažytos.

Prieš pradėdami konstruoti nusipieškite eskizą, kad patys įsivaizduotumėte, kaip viskas atrodys“, – moko ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)