Dėl šios sumos galima ginčytis. Nors, pavyzdžiui, krepšininkas Simas Jasaitis po skandalingų skyrybų moka pirmagimio mamai kas mėnesį po 1500 eurų alimentų, nors ir karjera į pabaigą, ir sūnus antras gimęs. Bet nieko, laikosi.

Turbūt ne vieną mamą nustebino Andriaus paskaičiavimai, kiek jo manymu, realu būtų mokėti alimentų savo sūnui. Andriaus manymu, tai turėtų būti 250 eurų. Ir šitoj reportažo vietoj, matyt, pusė Lietuvos mamų nukrito nuo sofučių. Aš irgi.

Andrius sako, kad prie vaiko išlaikymo turi prisidėti abu tėvai vienodai, taigi, 500 eurų vaikui pilnai pakaktų.

Su visa pagarba, Andriau, bet ar tamsta auginot nors vieną savo vaiką? Spėju, judviejų vaikas lanko privatų darželį, kuris gali kainuoti net daugiau nei 500 eurų. Kodėl už tai turi mokėti tik mama? Drabužiai, būreliai, pramogos, maistas, tas pats kuras mamai vežti vaiką į darželį – net tai turėtume skaičiuoti kalbėdami apie vaiko išlaikymą. O jei mažasis negaluoja ir eilės pas specialistus milžiniškos, teks ir privačiai nueiti, po 50 euriukų už konsultaciją sumokėti.

Jau nekalbu apie vaistų kainas. Vakar nupirkau saviškiui vaistinėje perštinčią gerklę raminančių čiulpinukų (6vnt.) ir keletą pakelių arbatos – viso 15 eurų. Viską sunaudojo per dvi dienas, gerklei nė nespėjus atsigauti. Tikrai karo seniai nebuvo.

Aišku, labiausiai, matyt, lietuviams patiko paskaičiuoti Šedžiaus pinigus. Verslininkas prisipažino, kad jau dvejus metus jo pajamos atskaičius mokesčius tėra nepilni 1000 eurų

Šioje vietoje jau matau piktus Andrių palaikančiųjų veidus, pasiruošusius šaukti: „Išpindėjusios mamytės perkalioja nesąmones! Kaime didelės šeimos vaikus peni dvigubai pigiau!“ Aš dėl to ir nesiginčiju. Bet mes kalbame apie žinomo Šiaulių milijonieriaus sūnaus gyvenimą.

Be to, nepamirškime, kad kiekvienas po pirmojo šeimoje gimstantis vaikas kainuoja vis mažiau – drabužėlių, žaislų nebereikia, veži į darželį ar mokyklą visus vaikus vienu metu, pagaliau tos pačios sriubos užtenka visiems, vienas pabaigia kito košę, o vienas augdamas vaikas šeimai kainuoja išties nemažai.

Aišku, labiausiai, matyt, lietuviams patiko paskaičiuoti Šedžiaus pinigus. Verslininkas prisipažino, kad jau dvejus metus jo pajamos atskaičius mokesčius tėra nepilni 1000 eurų, o teismas, neva, paskaičiavo alimentus taip, tarsi jis uždirbtų 10 tūkst. eurų. Teismas, beje, skaičiuoja alimentus ne tik pagal algą, bet ir turimas santaupas bei turtą.

Ir vis dėlto šioje vietoje dabar man labiausiai bus gaila Andriaus. Manau, po skyrybų atsirado ne viena jauna gražuolė, kuri mielai užimtų Monikos vietą. Juk taip romantiška būti žinomo verslininko drauge. Naujas visureigis dovanų, žvaigždžių vakarėliai, pozavimas fotografams ant raudonojo kilimo, brangus šampanas. Net saldu burnoje pasidaro.

O dabar... 1000 eurų į rankas. Tavo svajonių vyro alga. Tai jau paskutinių kursų studentai sostinėje daugiau gauna. Ir jauni, pasportavę, svajojantys apie šeimyninį gyvenimą ir turėsiantys jėgų bei ūpo keltis prie verkiančio kūdikio naktimis.

Vėl sakysite, kaip šlykštu meile paversti į skaičius, bet argi ne dažnai santykiai tampa gryniausia matematika? Aš tau tiek, kiek tu man. Ir ne daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)