Smurto orderį 15 dienų laikotarpiui skiria policijos pareigūnas, kai jis gauna pranešimą apie galimą smurtą artimoje aplinkoje ir, atlikus pavojaus rizikos vertinimą, nustatoma smurto artimoje aplinkoje pavojaus rizika. Policijos pareigūnas sprendimą skirti apsaugos nuo smurto orderį ar neskirti apsaugos nuo smurto orderio priima nedelsdamas, ne vėliau kaip per 12 valandų nuo pranešimo apie galimą smurtą artimoje aplinkoje gavimo. Už smurto orderio nustatytų įpareigojimų nesilaikymą numatyta administracinė atsakomybė ir baudos, siekiančios 80-320 eurų. Bauda už pakartotinį administracinį nusižengimą gali siekti 780 eurų.

Jokiu būdu nekvestionuoju ir neginčiju pačios smurto orderio idėjos, bet visgi tobulų įstatymų nėra. Lietuvos Respublikos apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas taip pat nėra tobulas ir labai tikėtina, kad artimiausiu metu jis bus koreguojamas. Pvz., šiuo metu Seime teikiamos pataisos, kad asmenims, kuriems buvo skirtas smurto orderis, būtų neišduodamas arba panaikinamas esamas leidimas laikyti ginklus trejus metams nuo smurto orderio galiojimo pradžios vietoje dabar de facto veikiančio 15 dienų ribojimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją