Praėjusį sekmadienį puolėjas Danny Ingsas žengė į Villa Park futbolo aikštę, laikydamas už rankos tų rungtynių talismaną – 9 m. berniuką Riley Reganą. Jie abu ėjo užsidėję ausines, kadangi autizmo sutrikimą bei dėmesio trūkumo ir hiperaktyvumo sindromą turintis berniukas jautriai reaguoja į triukšmą ir saugodamasis užsidėjo ausines.

Futbolininko ir berniuko nuotrauka sujaudino daugybę ją mačiusių žmonių, socialinėje medijoje pasipylė teigiamų komentarų lavina.

Komikas Paddy McGuinnessas, auginantis tris vaikus su autizmo sindromu, negailėjo liaupsių futbolo puolėjui.

Berniuko mama Becky Regan teigė: „Buvo tiesiog nuostabu. Paklausėme, ar kuris nors iš žaidėjų negalėtų užsidėti ausinių, kad Riley nesijaustų kitoks.“ Pasak moters, ta akimirka, kai sūnus pasirodė futbolo aikštėje su D. Ingsu, buvo ypatinga, ji pridūrė esanti labai patenkinta, kad nuotrauka išpublikuota viso pasaulio žiniasklaidoje.

B. Regan sakė: „Visiems reikėtų suvokti, kad yra vaikų su daugiau poreikių, nevalia iš jų šaipytis, juoktis, jie tenori būti priimti visuomenės.“


„Aston Villa“ laimėjo prieš „Brentford“ komandą rezultatu 4:0, du įvarčius įmušė D. Ingsas.
„Man atrodo, atnešiau Danny sėkmę“, – sakė Rile, kuriam autizmo sindromą diagnozavo 5 m. amžiaus.

Tviteryje vienas tėvas pakomentavo: „Ačiū. Dėkoju kaip dukters autistės su didesniu jautrumu tėvas.“ Vyriškis pridūrė, kad futbolininkas užsidėjo ausines ir štai taip atsižvelgdamas į specialiuosius poreikius prisidėjo prie saugesnio pasaulio kūrimo tokių poreikių turintiems vaikams.
Vartotojas parašė ir tokį komentarą: „Koks šaunus Danny poelgis. Juk Riley ne tik jautriau reaguoja į triukšmą – būdamas vienintelis žmogus su ausinėmis jis ir dėl to galėjo pajusti nerimą. Didžiuojuosi, kad esi mūsų klube.“

Danny Ingsas žengė į futbolo aikštę, laikydamas už rankos Riley Reganą.

Moteris rašė: „Mano sūnus turi autizmo sutrikimą ir netoleruoja didelio triukšmo – nuostabus D. Ingso poelgis, tikiuosi, jis parodys tokiems vaikams, kaip Riley ar vaikams su kitokiomis negaliomis, kad jie laukiame futbolo rungtynėse ne mažiau nei kiti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją