Lietuvė Paulina neseniai paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip jos dukra sėdi jai ant kelių grožio salone, o kirpėja skuta mergaitei kirpimo mašinėle galvą. Šalia krenta maži rusvų plaukų kuokštai, praneša news.yahoo.

„Geriausias sprendimas – darysiu tai dar kartą, jei turėsiu daugiau vaikų“, – socialiniame tinkle rašė mama, priglaudusi savo kūdikį, o veidrodyje matyti galutinis rezultatas.

Tėvai nesutaria dėl lietuvės mamos poelgio, daugelis jį vadina keistu

Paviešinusi šį vaizdo įrašą moteris sulaukė neigiamų reakcijų – daugelis negalėjo suprasti, kodėl ji nusprendė taip pasielgti.

Kai kurie mamos sprendimą vadino „keistu“ ar „kvailu“.

Plaukų kirpimas iki vienų metų rodo, kiek mažai išmanoma ši situacija“, – rašė viena moteris.

Vis dėlto daugelis tėvų prisipažino anksčiau darę tą patį.

Mama gina savo sprendimą skusti kūdikio plaukus

Sulaukusi didžiulio vartotojų dėmesio socialiniame tinkle, jauna mama nufilmavo ir antrą trumpą vaizdo įrašą, kuriame paaiškino, kad, jos nuomone, kūdikio plaukų skutimas padės jiems ataugti „storesniems ir stipresniems“.

„Pirmoji priežastis, dėl kurios nuėjau į kirpyklą ir nuskutau savo kūdikio plaukus, yra ta, kad vaikas dažnai guli ant nugaros, tad užpakalinės galvos dalies zona plinka“, – sakė ji.

„Dukra turėjo šiek tiek plaukų viršugalvyje, o gale – kelis ilgesnius kuokštelius. Visi jie buvo skirtingo ilgio ir skirtingo storio, todėl pagalvojau, kad jei viską nuskusiu, jie ataugs vienodi.“

Ji taip pat paaiškino, kad tiek jai pačiai, tiek sesei plaukus skuto ir jų mama. Lietuvė patikino, kad Rytų Europoje, taip pat Lietuvoje ir Lenkijoje, tai įprasta praktika. Plaukus kūdikiams skuta ir Azijos šalys – tai religinio ritualo dalis.