„Gimus naujagimiui, manau, jis apsupamas didesniu dėmesiu. Nesakau, kad jaunos mamos savo vaikais nesirūpina, bet vyresnėms vis tiek mažiau pagundų, jos dažniau turi geresnes sąlygas – jau turi namus, yra pakankamai apsirūpinusios finansiškai, o ir to noro skirti vaikui dėmesio būna gerokai daugiau negu, kad, pavyzdžiui, studentei, kuriai dar reikia mokytis ir tiek daug laiko vaikui nelieka“, – prielaidas kelia L. Širšinaitienė.


– Kokia šiandieninė situacija? Ar praktikoje pastebite, kad gimdo vis vyresnės lietuvės?


– Statistiniai duomenys patvirtina, kad vidutinis gimdančių moterų amžius didėja. Praėjusiais metais pirmą kartą gimdančių moterų vidutinis amžius buvo 28,2 m., o bendras gimdančių moterų amžiaus vidurkis siekė 30,3 m. Tendencija, kad gimdo vis vyresnės moterys, stebima jau apie dešimt metų. Palyginti 2009 m. pirmą kartą gimdančių moterų amžiaus vidurkis siekė 26 m., o bendras buvo 28 m. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)