„Galėčiau išskirti dvi tėvų kategorijas – vieni dar vasaros pradžioje pasirūpina uniformomis, galbūt užsisako internetu, žino, kad uniforma atkeliaus ir ją tereikės pasimatuoti. Kiti šį procesą atidėlioja ir uniformą perka prieš mokyklą. Sakyčiau, tėvai pasidalina per pusę“, – sako M. Pranckaitytė.

Pasiteiravus, ar labiau laimi tie, kurie mokyklai skirtais drabužiais pasirūpina iš anksto, dizainerė užsimena, kad yra dvi medalio pusės – neretai per vasarą vaikai nemenkai paauga.

„Jeigu norisi nebesukti galvos ir visą vasarą mėgautis atostogomis, vėliau lieka laiko ir kažkokiems patvarkymams, žinoma, jeigu to reikia. Jei vaikas per tą laiką ūgtelėjo, yra pritaikoma 120 dienų drabužių grąžinimo terminas. Galbūt kelnės vasaros pradžioje dar buvo geros, bet vaikas išstypo 10 cm – sudėtinga pasikeisti tikrai nebus“, – tikina LNK „Žinių“ pašnekovė.

Anot M. Pranckaitytės, pasipuošti uniforma paprasta tiek vaikinams, tiek merginoms. Anot jos, šis drabužių rinkinys ypač universalus, nes galima atrodyti oficialiai, bet kartu jaustis patogiai.

„Pavyzdžiui, tas pats švarkas yra kiek laisvesnis, nėra tiek įliemenuotas. Kelnės – su guma, vaizdas iš šono klasikinis, bet patogu taip, lyg būtum su sportine apranga. Daug bendraujam su jaunimu, teiraujamės jų įžvalgų – mūsų tikslas nuo pat pradžių buvo bendrauti su tais žmonėmis, kurie dėvės uniformas. Dėl to šiek tiek kinta ir uniformų stilius – anksčiau buvo drabužiai arčiau kūno, neseniai keitėme modelius atsižvelgdami į tai, kad moksleiviai nori laisvumo, bet kartu neprarandant oficialumo“, – teigia dizainerė.

Ji tikina, kad spalvinė uniformų gama labai stipriai nekinta – vyrauja klasika. Spalvų psichologijoje mėlyna yra ta spalva, kuri suteikia stabilumo, padeda susikoncentruoti – juk į mokyklą einame semtis žinių, naujų patirčių, sako M. Pranckaitytė.

„Dėliojame visą asortimentą taip, kad krepšelis būtų draugiškas šeimos biudžetui ir pinigų liktų pramogoms, laisvalaikiui, kitiems užsiėmimams, – šypteli dizainerė. – Taip pat daug kas klausia – ar pirkti truputį didesnį švarką, nes vaikas galimai per tuos metus paaugs? Aš, kaip dizainerė, manau, kad drabužiai yra darbinis reikalas. Mes turime jaustis gerai. Kaip tekstui rašyti perkame gerą tušinuką, taip ir perkame komfortišką savo dydžio aprangą. Per ilgos kelnės ar kliūnančios detalės – tai tik papildomos problemos.“

Visą LNK reportažą apie uniformas galite matyti vaizdo įraše.