Pirmoji klaida – šeima be tradicijų

Kaip rašoma tinklalapyje marieclaire.ru, šeima tai vieta, kur yra puoselėjamos ir iš kartos į kartą perduodamos geriausios tradicijos. Naujai susikūrusios šeimos gali įvesti savus ritualus. Šių tradicijų ir ritualų nebuvimas, pagrindinė šiuolaikinių tėvų klaida. Labai dažnai tokia šeima panašėja į laivą be vairo ir burių. Niekas nežino, kuo šeima užsiims po savaitės, ką veiks savaitgalį ar per atostogas.

Antroji klaida – disciplinos stoka

Šiuolaikiniai tėvai dažnai be jokios priežasties neįtraukia vaikų į šeimos pareigas ir veltui. Jau 3-4 metų vaikas turi žinoti, kad yra mažasis mamos pagalbininkas. Jis jau gali susitvarkyti žaislus, susidėti savo drabužius į spintą. Vaikui augant šios pareigos taip pat kinta ir darosi vis svaresnės. Iki 7-8 metų vaikams vis dar svarbiausia yra žaidimai, todėl ir šiuos „darbus“ galima paversti tam tikru žaidimu.

Trečioji klaida – į vaikų priežiūrą ir auklėjimą neįtraukiamas tėtis

Daugelyje šeimų tėtis vis dar yra paliekamas „už borto“. Pagrindinį vaidmenį, kalbant apie vaikų auklėjimą, užima mama. Tėtis, kuris turėtų būti taisyklių kūrėjas, tvarkos ir disciplinos „prižiūrėtojas“ geriausiu atveju su vaiku bendrauja vos 1-2 valandas per dieną. Ir netgi jei santykiai tarp sutuokinių yra geri, mama dažnai vis tiek yra linkusi eliminuoti tėtį iš vaikų auklėjimo. O tai yra didelė klaida. Pasaulis už namų durų susideda ne tik iš kvapnios vanilės ir saulėtų dienų. Ten yra taisyklės, kurios padeda žmonės susitarti. Būtent tėtis vaikui gali padėti pažinti realų pasaulį ir jo taisykles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)