Daugiau idėjų kelionėms su vaikais rasite tinklaraštyje „Nėra blogo oro“.

Mes keliavome ne sezono metu, gegužės viduryje. Eilių nebuvo, tad džiaugiamės, kad pasirinkome čia apsilankyti vieną dieną – viską spėjom pamatyti, išbandyti po kelis kartus, o jau antrą dieną skyrėme „Lego“ namui.

Kaip sutaupyti bilietams

Ieškokite „Lego“ žurnaliukų specializuotose „Lego“ parduotuvėse ar kitur, kur tik prekiaujama šiais konstruktoriais, pavyzdžiui „Senukuose“. Žurnaliukai nemokami ir būna padėti prie „Lego“ lentynų. Juose rasite kuponų bilietams du už vieno kainą. Rastą kodą būtinai panaudokite internetu – mums iškilo problemų atsiskaityti kortele (o bandėme penkias skirtingas), kol galiausiai susikūrėm „PayPal“ ir atsiskaitėme.

Legolendas

Darbo laikas

Prieš planuodami kelionę ir pirkdami bilietus būtinai pasitikrinkite Legolendo darbo laiką, mat būna savaitės dienų, kad parkas nedirba ir kelias dienas iš eilės. Žinoma, tai labiau aktualu keliaujantiems pavasarį ir rudenį, tačiau tikrai labai rekomenduoju patikrinti, ar jis tikrai dirbs jūsų planuojamų atostogų dienomis.

Įprastą darbo dieną Legolendas dirba 10–18 val., atrakcionai baigia veikti 17 val.

Legolendas

Legolende yra ir nuostabus miniatiūrų miestelis, bet jį pasilikite pabaigai, nes užsidarius atrakcionams, pasivaikščioti po jį galėsite skirti dar valandą.

Kaip su eilėmis?

Skaičiau, kad vasarą eilės be galo didelės ir žmonės jose praleidžia daug laiko. Tačiau kai keliavome mes, eilių nebuvo, ilgiausiai prie atrakciono teko laukti 10 min. Paprastai rekomenduojama iškart pirkti ir dviejų dienų bilietą, bet mes pirkome tik vienos dienos ir tikrai nesijautė, kad būtume norėję ten apsilankyti ir kitą dieną, nes kažko trūko ar nepamatėme. Viską spėjome, viską apėjome net po kelis kartus – išbuvome parke nuo atidarymo iki uždarymo.

Legolendas

Yra patogi Legolendo programėlė, kurioje galite stebėti, kokios eilės prie atrakcionų, ir pagal tai planuoti, kur eisite pramogauti.

Nuo ko pradėti?

Rekomenduojama pradėti nuo parko galo – „Adventure land“, kur didžiausi atrakcionai ir iš pradžių būna mažiausios eilės, nes dauguma žmonių susidomi pradžia ir ten lieka.

Maistas Legolende

Kavinėse valgyti brangu, bet čia daug vietų piknikui, tad tikrai rekomenduoju pasiimti maisto ir gėrimų bei surengti iškylą.

Legolendas

Lankydamiesi nusprendėme nusipirkti ledų ir dėl jų eilėje prastovėjome gal pusvalandį – tikrai neverta.

Atrakcionams svarbus ūgis

Čia tik mano nuomonė, bet jei nėra vyresnių sesių ar brolių, aš su vaiku, mažesniu nei 120 cm, nevažiuočiau. Mažesniems vaikams tikrai yra atrakcionų, yra „Lego Duplo“ šalis, kur laukiami mažieji nuo 90 cm, yra keletas įdomesnių vietų vaikams nuo 100 cm, nuo 110 cm, nuo 120 cm. Mūsų Rūta siekia tik 110 cm, tad ji tikrai negalėjo išbandyti tų atrakcionų, kurie jai labiausiai patiko. Čia ūgį matuoja griežtai. O jei nori suptis ant visų atrakcionų, tai turi būti 130 cm. Tai Meda išbandė visus ir, aišku, jai buvo įdomiausi nuo 130 cm.

Legolendas

Kur apsistoti Legolende?

Pasirinkimų tikrai daug – nuo labai brangių „Lego“ viešbučių iki privačių nuomos vietų, kurios irgi tikrai ne pigios. Mes pasirinkome apsistoti „Lalandia pramogų“ komplekse. Visų pirma dėl to, kad apsistojus šiame komplekse galima nemokamai ir neribotai lankytis vandens parke, o antra – mums pavyko gauti labai neblogą kainą kaip Legolende – už 3 naktis 5 asmenų šeima sumokėjome 620 Eur, o gyvenome šešiaviečiame namelyje.

Kainas labai ilgai stebėjau, buvau užsiprenumeravus „Lalandia“ naujienlaiškį ir kai tik jie pasidalino nuolaida – iškart rezervavau.

Taip pat čia apsistojusiems atvykėliams priklauso nemokamas apsilankymas uždaroje žaidimų aikštelėje „Monkey Tonkey Land“, bet iki jos taip ir nenuėjome.