„Esam keliaujanti, klampojanti, kempingaujanti, ragaujanti, atradinėjanti ir tyrinėjanti gamtos mylėtojų šeima“, – šypsosi prisistatydamas Audrius.

Tačiau apie viską – nuo pradžių. Interviuojamosios vairą perima Karolina.

Užmezgė diplomatinius santykius

„Susipažinome su Audriumi kinų restorane, kaip juokaujame – naujų skonių kelionėje, – pasakoja ji. – Tuo metu studijavau bakalauro vadybą ir verslo administravimą bei norėdama būti kuo labiau nepriklausoma – išsikraustyti iš bendrabučio į nuomojamą butą – įsidarbinau kinų restorane barmene-padavėja.“

Korolkovų šeima

Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, šypsosi Karolina.

Tuo metu socialiniai tinklai dar tik populiarėjo, tad kai Audrius paklausė, koks merginos vardas ir pavardė, ji nenujautė, kad į vieną tinklų vaikinas ir parašys. „O žinutė buvo tikrai neeilinė – diplomatinė. Nenuostabu, kad vyras yra baigęs diplomatijos ir tarptautinių santykių magistro studijas. Mes ir dabar kylančias audras stengiamės spręsti diplomatiškai – diskutuodami ir ieškodami išeičių“, – sako Karolina.

Kartu jiedu jau 14 metų, iš jų beveik 10 metų, kaip susituokę – jubiliejinę sukaktį švęs šiemet.

Korolkovų šeima

Didelė ir graži šeimyna įsikūrusi gamtos apsuptyje – gyvena Kauno rajone, Patamulšėlio gyvenvietėje, nuo Kauno nutolusioje vos kelių kilometrų atstumu.

Gimus vaikams pakeitė profesiją

Prieš atsirandant vaikams ir tarp jų Karolina dirbo pirkimų srityje. Tačiau pastaruosius 8 metus profesiją, kaip pati sako, galėtų įvardinti – mamos, į kurią telpa daug kitų profesijų.

„Kaip ir daugelis moterų, atsiradus vaikams, pradėjau ieškoti savęs ir savo tikrojo pašaukimo. Todėl šiuo metu keičiu savo profesiją ir jau netrukus oficialiai tapsiu gide“, – pasakoja ji.

Tuo metu Audrius yra atsakingas už nuotolinį padalinį ir dirba su multikultūrinėmis komandomis. Karolina šypsosi sakydama, kad kelionės ir skirtingų kultūrų pažinimas juodu sieja. Be to, abu jie yra aktyvūs bendruomenių nariai, mėgsta planuoti, organizuoti ir vesti įvairius renginius.

Korolkovų šeima

Iš didžiulės šeimos kelionių aistros atsiradęs asmeninis kelionių tinklaraštis – „Klemperiaujam“, kuriame Karolina su Audriumi dalijasi savo kelionių įspūdžiais ir patarimais. „Nors kemperio mes neturim, tačiau didelė mūsų mašina savotiškai atstoja kemperį, kai keliaujam su daug daiktų, – pasakoja Audrius ir kviečia prisijungti: – Šiuo metu ne tik keliaujame patys, tačiau organizuojam ir patyriminius žygius kitiems. Norime suburti gamtos mylėtojų bei tokių kaip mes – „klemperiautojų“ būrį.“

Žodis „klemperiaujam“ atspindi jų šeimos gyvenimo būdą, aiškina Audrius. „Tai reiškia, kad mes nelaukiam kokių nors ypatingų atostogų, o jas susikuriame patys kiekvieną savaitgalį, – kalba jis. –Nesakom, kad visi turi sekti mūsų šeimos pavyzdžiu, galvojant, kad tik keliauti yra geriausia. Mes tiesiog raginam džiaugtis gyvenimu ir mėgautis akimirkomis, nelaukiant atostogų ar laiko, kai užaugs vaikai. Visi esame skirtingi – kas namuose atranda poilsio oazę, kas keliaudami, o kas ir užsiimdami širdžiai mielomis veiklomis. Šiuo atveju mes atradome savo balansą tarp namų ir kelionių, nes mums namai yra ten, kur yra šeima.“

Korolkovų šeima

Be kelionių, šeimyna mėgsta užsiimti ir kūryba namuose. Kiek lieka laiko, mažais žingsneliais puoselėja savo sodą ir namą.

Labiausiai traukia gamta

Karolina paantrina vyrui – būtent vaikai paskatino leistis į keliones. „Norėjome savaitgaliais ištrūkti iš rutinos ir skirti vieni kitiems kokybiško laiko kartu, – pasakoja ji. – Tiesa, laukiantis pirmojo vaiko turėjome ir didžiausią išbandymą per visą buvimo kartu laikotarpį. Beveik viso nėštumo metu man buvo taikomas gulimas režimas, o po nėštumo sekė pogimdyvinė depresija. Dažniausiai poras ir ištinka krizė atsiradus pirmagimiui. Kad aš ne vienintelė patiriu tokius sunkumus, supratau pradėjusi vaikščioti su vaikučiu į užsiėmimus bei išsikalbėjusi apie jausmus. Ir tai labai padėjo.“

Pora neneigia, kad kelionėse su vaikais nutinka visko – kaip ir namuose, tačiau išdrįsus iškeliauti ir išbandyti naujas veiklas viskas būna daug paprasčiau, nei atrodė. Tad kitą kartą tos drąsos atsiranda dar daugiau.

Korolkovų šeima

„Ypač mums patinka aplankyti įvairius gamtos kampelius. Čia po įtemptos savaitės nurimstame ne tik mes su vyru, bet ir vaikai išsidūksta, išsilanksto, patiria naujų įspūdžių ir kiekvienas atranda sau mielą veiklą. Kas knygą skaito, kas medžiais karstosi, kas stato smėlio pilis. O svarbiausia, kad būdami ne namų aplinkoje, pamirštame ir visus rutininius klausimus, kurių kasdien iškyla tikrai daug“, – kalba Karolina.

Šeima turi nelaužomą susitarimą – iki savaitgalio sutvarkyti visus buitinius klausimus, o savaitgalį skirti šeimos poilsiui keliaujant Lietuvoje arba svetur. Svarbiausia – kokybiškas laikas kartu.

Paklausta, kaip jiems tai pavyksta turint net keturis vaikus, Karolina tik šypsosi: „Kuo daugiau vaikų, tuo daugiau galimybių bendradarbiauti ir bendrauti tarpusavyje, juk susipykus su sese gali žaisti su broliu. Kaip ir kitose šeimose, mūsų vaikai irgi pykstasi ir taikosi. Be to, augdami dideliame būryje vaikai greičiau visko mokosi vieni iš kitų, padeda vieni kitiems.“

Korolkovų šeima

Kelionėje lydi ir įvairūs iššūkiai, kurie taip pat sustiprina, prideda Audrius. Jis puikiai prisimena, kaip skubėdami Fuerteventuros salos uosto prieplaukoje yra palikę automobilines vaikų kėdutes. Ne kartą su mašina buvo užklimpę arba baigę žygius visiškoje tamsoje kažkur kalnuose, mat netinkamai apskaičiavo atstumus.

„Bene stipriausias įvykis, nutikęs mūsų kelionėse – kuomet išplaukus į atvirą jūrą su vaikais ir draugų kompanija buvo apsemtas laivo variklis. Pradėjo temti, laivas buvo nedidelis ir be variklio jį pradėjo nešti sustiprėjęs vėjas ir aukštos bangos, – prisimena Audrius. – Kapitono pastangomis pavyko laivą išsiūbuoti ir pašalinti susikaupusį vandenį iš variklio skyriaus, tad galiausiai sėkmingai pasiekėme krantą. Ši patirtis įsiminė ilgam, tačiau žinau ir tai, kad stiprūs išgyvenimai gali nutikti ir namų aplinkoje.“

Išskirti vieną įsimintiniausią šeimos kelionę būtų sunku, sako jis, tačiau atminty tikrai visam gyvenimui įsirėš Kroatija, mat tai buvo pirmoji ilgia kelionė automobiliu keliaujant visiems šešiems. Mažiausiajam tuo metu buvo 9 mėnesiai. „Kroatijai vienų atostogų tikrai mažai. Mus tiesiog užbūrė gamtos grožis, Plitvicų ežerų parkas, Krko sala su krištolo skaidrumo jūra, Imotski ežerai, kartu su vaikais leidomės lynu, – pasakoja jis. – Kitą kartą svajojame ir apie kanjoningą. O vaikams dar šiek tiek ūgtelėjus planuojame tolimesnes keliones – į Afriką, į Madagaskarą. Kelionės mums – kaip saldumynai, kartą paragavęs, negali sustoti.“

Korolkovų šeima dalyvauja naujienų portalo „Delfi“ skelbiamame unikaliame konkurse „Šeimos rinkimai 2024“.

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Kalabrijoje visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.