Nors daugiau kaip pusę savo gyvenimo pora gyvena ir dirba Vilniuje, puikiai žino, ir ką reiškia darbuotis kaime: „Dirbame ne tik mieste, bet taip pat ir kaime Radviliškio rajone, Grinkiškyje, mat esam ūkininkai – auginame grūdines kultūras. Taip pat daug padedame kaime gyvenantiems tėvams.“

Paklausta, ar nebūtų patogiau ir persikelti arčiau ūkio, Kristina nusišypso: „Mieste gyventi mums labai patinka. Su šeima lankome įvairius muziejus, parodas, renginius, koncertus.“

Laimės receptas – dukra

Kristina pasakoja, kad su Valentinu susipažino prieš 22 metus, kai jis jai atsiuntė SMS žinutę, merginos telefono numerį gavęs iš draugo. „Susirašinėjome, kol po keleto mėnesių nusprendėme susitikti aklame pasimatyme, kad sužinotume, kas gi vienas kitam rašo, – prisimena moteris. – Po to dar ilgokai draugavome, kol 2011 metais sugalvojome kurti šeimą ir atšokome vestuves.“

Paprašyta pasidalinti darnių santykių receptu Kristina nė negalvojusi atsako: „Kadangi mūsų šeima yra labai užimta, tad laiko bereikalingiems pykčiams nebelieka.“

Kaminskų šeima

O dar svarbesnis Kaminskų laimės recepto ingredientas – dukra. „Darną mūsų šeimoje padeda išlaikyti būtent dukrytės Evitos meilė mums abiem. Ji ir yra mūsų stiprybė ir pozityvo užtaisas, dėl kurios gerovės esame motyvuoti stengtis visose srityse“, – švelniai kalba Kristina.

Evita ką tik baigė pirmą klasę. Mama didžiuojasi, kad – su pagyrimu. Mergaitė mokosi ir muzikos mokykloje, groja fortepijonu, dainuoja chore. Taip pat ji sportuoja, lanko kiokušin karatė. Dabar ruošiasi laikyti egzaminą, mat nori gauti mėlyną juostelę.

Kelionėse neapsieina be nuotykių

Kristina pasakoja, kad šeima labai mėgsta keliauti ir po Lietuvą, ir po kitas šalis. Trise jie jau leidosi ne į vieną kelionę. Visos jos buvo skirtingos, bet kiekviena savotiškai įsiminė, sako moteris.

„Laisvalaikiu mūsų šeima laiką leidžia gamtoje, miškuose, uogaujam, grybaujam, stebim laukinius gyvūnus. Taip pat stengiamės aplankyti ir kitus Lietuvos miestus, kaimelius, pažintinius takus“, – pasakoja ji.

Kaminskų šeima

Šį vasarį savo keturiasdešimtmetį šventusi Kristina net jubiliejaus proga suorganizavo savaitgalio kelionę – šeima vyko į Krokuvą. Tiek pats miestas, tiek garsiosios Veličkos druskų kasyklos visiems paliko didelį įspūdį.

O kaip vieną įsimintinesnių ji prisimena 2019 metų rudens kelionę, kur neapsieita be nuotykių. Šeima sumanė automobiliu keltis keltu į Švediją. Persikėlę nuvažiavo į Kopenhagą, ten aplankę gimines toliau patraukė į Vokietiją, kur irgi apsistojo pas giminaičius – paatostogavo savaitę.

„Linksmoji šios kelionės dalis buvo ta, kad kelte užsisakėme liukso kajutę, jog galėtume išsimiegoti, tačiau didelėje plačioje lovoje miegojo tik dukrytė, nes mes su vyru nuo bangų supimo užmigti negalėjome visą naktį, – juokiasi ji. – O kai reikėjo iš kelto išvažiuoti, dar ir mašina nebesikūrė, nes nuo per naktį cypusios signalizacijos išsikrovė akumuliatorius. Teko pagalbos prašyti sunkvežimių vairuotojų, kad padėtų užvesti automobilį.“

Patiko Kaminskams ir Turkijoje – ši šalis sužavėjo dėl žmonių nuoširdumo, bendravimo, skanaus maisto ir nuostabių gamtos vaizdų. Šioje kelionėje irgi būta įsimintinų nuotykių.

Kaminskų šeima

„Mūsų šeima nuvažiavus į svečią šalį visada važinėja viešuoju transportu kartu su vietiniais. Tad ir šį kartą sumanėme autobusu nuvažiuoti į Alanijos miestą, na ir apturėjome nuotykių. Sugedus autobusui teko laukti kito, o kai atvažiavo kitas autobusas, turėjome gerokai pasispausti, kad visi tilptume. Kadangi mūsų dukrytė noriai bendrauja su žmonėmis, tai ją šalia vairuotojo sėdėjęs kitas vairuotojas priėmė atsisėsti ant kelių, kad nereikėtų stovėti. Tai dukrytė taip ir važiavo įsipatoginusi“, – prisiminimais dalijasi Kristina.

Norite ir jūs dalyvauti konkurse? Tuomet nesnauskite! Naujienų portalas „Delfi“ skelbia unikalų konkursą „Šeimos rinkimai 2024“! Jums tereikia pasidalinti savo šeimos atostogų akimirka ir laimėti įspūdingą prizą – atostogas Kalabrijoje visai šeimai! Visą informaciją rasite ČIA.