Ši mokytojų stažuotė yra dalis Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti įgyvendinamos Švietimo apie totalitarinius režimus ir tolerancijos ugdymo programos.

Kaip pranešė komisija, bendradarbiaujant su įvairiomis organizacijomis, Izraelyje Lietuvos mokytojams parengta plati programa. Žydų istoriją nuo seniausiųjų laikų iki šiandien perteiks Izraelio mokslininkai ir Holokausto tyrėjai.

Minėtoji Komisijos švietimo programa skirta ugdyti toleranciją ir pagarbą žmogiškosioms vertybėms. Įgyvendinant Švietimo apie totalitarinius režimus ir tolerancijos ugdymo programą siekiama, kad tolerancijos ugdymas būtų kiekvieno moksleivio ir studento ugdymo proceso dalis. Taip pat siekiama, kad su moksleiviais dirbtų motyvuoti pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigų mokytojai visoje Lietuvoje.

Prieš keletą mėnesių Komisija surengė įžanginę konferenciją, kurios metu buvo atrinkti mokytojai - konsultantai, po įvairių stažuočių ir apmokymų steigsiantys tolerancijos centrus įvairiuose Lietuvos miestuose ir kursiantys tolerancijos tinklą, padedantį įgyvendinti pagrindinius Švietimo programos uždavinius.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją