„Yra vienas dalykas, apie kurį dabar visi nuščiuvo ir niekas nebekalba. Bet tai bus didelė bomba ir tai gali įvykti labai greitai. Ši bomba bus destruktyvi visai visuomenei, – šeštadienį Lietuvos mokslų akademijoje įvykusioje Sąjūdžio valandoje sakė prof. V.Landsbergis, skelbia 15min.lt. – Lietuvoje gali atsirasti dvi susipriešinusios, viena kitos nekenčiančios pusės. Emocinis ir principinis dalykas, mūsų laukiantis sprogimas – tai vienos mažos mergaitės likimas.“

Europarlamentaro įsitikinimu, vadinamoji Kauno pedofilijos byla gali suskaldyti Lietuvos visuomenę lygiai taip pat, kaip kad Lenkijos visuomenę „sudaužė ir perskėlė“ į dvi nesutaikomas dalis prezidento Lecho Kaczynskio lėktuvo katastrofa Smolenske.

„Ko gero, teisėtvarkos tankas pervažiuos tą mergaitę, – kalbėjo europarlamentaras apie Garliavos įvykius. – Nelabai įsivaizduoju, kas dėsis, jeigu ten ateis ginkluota jėga šturmuoti namus. Kaip elgsis žmonės? Kas bus toliau?“

V. Landsbergio įsitikinimu, ši situacija yra „stumiama labai apgalvotai“. Esą vyksta uždari teismo posėdžiai, rašytinio proceso tvarka be jokių besibylinėjančių pusių, liudininkų ar naujos medžiagos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją