Ingredientai
Miltų
2 stiklinė
Kepimo milteliai
2.5 šaukštelis
Cinamono
1.5 šaukštelis
Graikiniai riešutai
1 stiklinė
Sviestas
120 g
IKI džiovintų datulių
0.5 stiklinė
Prinokęs bananas
3 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1.5 stiklinė
Natūralus jogurtas
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
2 vnt.
Maskarponės sūris
180 g
Klevų sirupo arba medaus
3 šaukštas
Porcijos: 10
Sultingas, kvepiantis cinamonu ir bananais morkų pyragas.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu ištepkite kepimo formą ir išklokite ją sviestiniu popieriumi. Išsijokite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Suberkite riešutus ir atidėkite.
Įmaišykite smulkiai supjaustytas datules į sviestą. Atskirame dubenyje sumaišykite trintus bananus ir morkas. Įmaišykite į datulių-sviesto masę, supilkite jogurtą ir kiaušinius. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite. Supilkite į formą ir kepkite 50-60 minučių arba kol degtukas, įkištas į pyrago centrą, liks sausas. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
Kol kepa pyragas, suplakite kreminį sūrį ir klevų sirupą, paragaukite. Pakoreguokite proporcijas pagal skonį. Kai pyragas visiškai atvės, užtepkite glajų.