Ingredientai
Miltų
1 stiklinė
Cukraus
6 šaukštas
Kiaušiniai
5 vnt.
Raudonieji serbentai patiekimui
1 stiklinė
Cukraus
1 šaukštas
Kokoso drožlių
3 šaukštas
Sviestas
1 šaukštelis
Gaminimo eiga
Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių, baltymus trumpam padėkite į šaldytuvą. Trynius ištrinkite su cukrumi, vis pamaišydami supilkite visus miltus. Iki standžių putų išplakite baltymus ir juos įmaišykite į tešlą.
Raudonuosius serbentus nuplaukite, nusausinkite ir sumaišykite su cukrumi bei dviem šaukštais kokoso drožlių.
Pyragui skirtą formą ištepkite sviestu ir pabarstykite likusiomis kokoso drožlėmis. Kepimo formos centre sudėkite pusę uogų masės. Tada į formą atsargiai supilkite dalį tešlos, ant jos tolygiai paskirstykite likusias uogas, užliekite likusia tešla.
Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių.