Ingredientai
Migdolų
0.5 stiklinė
IKI džiovintų datulių
0.5 stiklinė
Rupi jūros druska
0.25 šaukštelis
Anakardžių
1.5 stiklinė
Citrinos
2 vnt.
Vanilės ekstraktas
1 šaukštelis
Tirpinto kokosų aliejaus
0.33 stiklinė
Klevų ar kito sirupo
0.33 stiklinė
Avietės
1 stiklinė
Porcijos: 6
Patiks ne tik žaliavalgiams.
Gaminimo eiga
Geriausia iš vakaro pamerkti anakardžius.
Riešutus, truputį pamirkytas datules ir druską sutrinkite trintuvu, iki norimos konsistencijos. Tešla turi būti lipni, lengvai formuotis. Jei skystoka, dėkite daugiau riešutų ir datulių.
Sudėkite masę į apvalią kepimo formą, suplokite.
Nedideliame puode ištirpinkite aliejų su sirupu, neužvirinkite, tik vos pakaitinkite.
Visus komponentus tortui, išskyrus avietes, sutrinkite trintuvu. 2/3 masės sudėkite ant pagrindo.
Į likusią masę sudėkite avietes, sutrinkite. Sudėkite sluoksnį su avietėmis ant balto sluoksnio.
Pastatykite tortą į šaldymo kamerą ir palikite, kol sustings.
Tortą reikia išimti iš šaldymo kameros likus pusvalandžiui iki patiekimo.