Ingredientai
Skumbrės (nuvalytos)
1 vnt.
Raudonieji serbentai patiekimui
1 sauja
Juodųjų serbentų
1 šaukštas
Porų lapai (tik žalia dalis)
5 vnt.
Kadagių uogos
5 vnt.
Šviežiai maltų pipirų
0.5 šaukštelis
Sausas baltasis vynas
200 ml
Porcijos: 2
Vietoje poro šiame recepte galima naudoti krieno lapus.
Gaminimo eiga
Žalius poro lapus nuplauti ir pamerkti į verdantį vandenį 40 sekundžių. Mesti į kiaurasamtį ir aplieti šaltu vandeniu. Sudėti ant popierinių servetėlių, kad lapai apdžiūtų.
Skumbrę išdoroti, išplauti, nusausinti, įtrinti nedideliu kiekiu druskos.
Serbentus ir baziliką nuplauti, lapelius susmulkinti. Sumaišyti serbentus su kadagiu, baziliku ir juodaisiais pipirais. Farširuoti gautąja mase žuvį. Porus sudėti ant darbo stalo taip, kad jie vos užeitų vienas ant kito. Aplaistyti baltuoju vynu.
Įvynioti skumbrę į lapus. Žuvį dėti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Nuimti lapus, žuvį aplieti kepant išsiskyrusiomis sultimis.