Plikyti pyragaičiai su kremu išpopuliarėjo aštuntą dešimtmetį. Šių mažų pyragaičių piramidė puošė kiekvieno save gerbiančio Vakarų Europos restorano stalą. Dabar jie nebėra tokie populiarūs. Be reikalo, juk jie gali būti ne tik desertas, bet ir užkandis ar priedas prie sultinio.

Gaminimo eiga

Vandenį pakaitinkite. Į karštą vandenį įdėkite sviestą, kad ištirptų. Vandenį su ištirpusiu sviestu užvirinkite.

Į verdantį vandenį su sviestu suberkite miltus, masę gerai išmaišykite. Tešlą užvirinkite, ji turi lengvai atšokti nuo puodo sienelių. Tada iš karto nukelkite nuo viryklės.

Išplakite tešlą su plaktuvu.

Į pravėsusią tešlą įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.

Įtieskite į kepimo skardą sviestinio popieriaus. Sudėkite tešlą į konditerinį maišelį ir išspauskite nedideles bandeles 3 – 4 centimetrų atstumu viena nuo kitos. Kepkite pyragaičius 180 laipsnių orkaitėje pusę valandos.

Kai iškeps, perpjaukite kiekvieną pyragaitį perpus.

Ant apatinės pyragaičio dalies dėkite ledų rutuliuką ir uždenkite viršutine dalimi. Ištirpinkite puode šokoladą ir apliekite įdarytus profitrolius.

Pasigaminkite varškės įdarą. Įpilkite į varškę sutirštinto pieno ir medine mentele išmaišykite iki vientisos masės.

Supjaustykite braškes, sudėkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Šia mase įdarykite profitrolius.

Sudėkite profitrolius į lėkštę, apdėliokite braškėmis, apibarstykite cukraus pudra.

Patarimas: kad pyragaičiai nesubliūkštų, kepant neatidarinėkite orkaitės. Įdaru geriausiai užpildyti likus 2 valandoms iki patiekimo į stalą, antraip tešla persigers įdaru.