Ingredientai
Gaminimo eiga
Į platų dubenį įmuškite kiaušinius, juos išplakite. Miltus paberkite ant stalo, jų viduryje padarykite duobutę. Atsargiai į duobutę pilkite vandenį ar pieną, kiaušinius, druską, cukrų – lėtai maišykite. Turite gauti elastingą ir vientisą tešlą – jeigu tešla atrodo per skysta, įberkite dar truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite medžiagine servetėle ir palikite 40-60 minučių.
Kai pasigaminote tešlą virtiniams ir palikote ją „pailsėti“, galite pasigaminti skanų įdarą. Mūsų patarimas –pasigaminkite kelis skirtingus įdarus: bulvių ir grybų suaugusiems, ir varškės bei uogų vaikams.
Įdarui varškę sudėkite į didelį dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite cukrų – viską gerai išmaišykite. Jeigu mėgstate, varškės įdarą galite pagardinti džiovintais vaisiais.
Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, stikline išpjaustykite skritulius. Ant kiekvieno skrituliuko vidurio dėkite po šaukštą įdaro, gražiai užlankstykite kraštus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite 10-15 min.