Ingredientai
Gaminimo eiga
Ant vidutinės ugnies užkaiskite didelį puodą, sudėkite uogas ir cukrų. Kaitinkite 3-5 min, kol ištirps cukrus ir pradės išsiskirti uogų sultys. Neperkaitinkite, kad uogos neprarastų gaivaus skonio. Nuimkite nuo ugnies.
Ant kepimo formos dugno išdėliokite 5-6 duonos riekes. Mažais duonos gabalėliais užkamšykite tarpelius, kad nepratekėtų uogų sultys. Ant viršaus suverskite uogas ir dalį sulčių (pasilikite 2/3 stiklinės sulčių, jų prireiks vėliau). Apdenkite likusiomis duonos riekėmis. Ant viršaus uždėkite kepimo formos dydžio lėkštę ar dangtį ir prislėkite 1.3-1.8 kg svoriu. Per naktį palaikykite šaldytuve.
Atsargiai išverskite pudingą į didelę lėkštę ir apliekite likusiomis 2/3 stiklinės sulčių, kad sudrėktų sausi duonos ploteliai. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su plakta grietinėle.