Ingredientai
Miltų
4 stiklinė
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 šaukštelis
Razinos
1 stiklinė
Kmynai
1 šaukštas
Pasukos (liesos)
2 stiklinė
Porcijos: 8
Ar bandėte namuose išsikepti duonos? Jeigu manote, kad nepavyks pagaminti tikros gero raugo ruginės lietuviškos, pabandykite airiškos.
Gaminimo eiga
Dubenyje persijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir geriamąją sodą. Suberkite razinas ir kmynus, gerai išmaišykite. Įplakite pasukas, kad gautųsi minkšta tešla.
Švelniai išminkykite tešlą ir padalinkite į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite apvalų kepalą, kuriuos kepkite kepimo popieriumi išklotoje ir riebalais išteptoje skardoje.
Skardą su duona pašaukite į įkaitintą (iki 190 laipsnių) orkaitę ir kepkite apie 45 min.