Ingredientai
Gaminimo eiga
Norint rauginti burokėlius, pirmiausia reikia pasigaminti raugą.
Ruginius miltus užplikykite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite, kad miltai išbrinktų. Paskui masę atskieskite 5 l vasarošilčio vandens ir rauginkite 2 dienas šiltame kambaryje. Po 2 dienų raugą perkoškite.
Burokėlius išvirkite, nulupkite, perpjaukite į 4 dalis ir sudėkite į kibirą. Užpilkite perkoštu raugu, paslėkite, uždenkite ir savaitę laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje.
Po savaitės burokėlius galite naudoti salotoms, sriuboms ar prie mėsos.
Rauginti galima ir žalius burokėlius. Juos nuplaukite, nulupkite, sudėkite į didelį indą ir užpilkite šaltu vandeniu. Įmeskite kelias pluteles juodos duonos, kad greičiau įrūgtų.