Ingredientai
IKI džiovintų datulių
2 stiklinė
Džiovintos slyvos
1 stiklinė
„Clever“ džiovinti abrikosai
1 stiklinė
Pistacijos
3 šaukštas
Razinos
1 stiklinė
Džiovintos spanguolės
1 stiklinė
Tarkuota apelsino žievelė
2 šaukštelis
Apelsinų sultys
2 stiklinė
Migdolų
2 stiklinė
Migdolų esencija
1 šaukštelis
Sezamo sėklos
5 šaukštas
Aguonos
5 šaukštas
Porcijos: 20
Tinka prie arbatos. O gražiai supakuoti šie vaisių rutuliukai gali būti puiki dovana.
Gaminimo eiga
Datules, slyvas ir abrikosus smulkiai supjaustykite.
Į dubenį sudėkite datules, slyvas, abrikosus, razinas, spanguoles, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite apelsinų sultis. Išmaišykite ir palikite valandą pastovėti kambario temperatūroje.
Migdolus sumalkite ir suberkite į dubenį. Vaisius sumalkite mikseriu (blenderiu) iki lipnios masės. Suberkite migdolus, įlašinkite migdolų ekstraktą ir gerai išmaišykite.
Į atskirus dubenėlius suberkite aguonas, sezamo sėklas ir smulkintas pistacijas. Iš vaisių masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus ir kiekvieną rutuliuką apvoliokite skirtingose sėklose. Sudėkite į sandarų indą ir padėkite šaltai.