Ingredientai
Gaminimo eiga
Pankolių salotos su žolelėmis
4 porcijos
Produktai: 2 pankoliai, 1 sauja svogūnų laiškų, 12 šakelių daržinio builio, 12 peletrūno šakelių, 24 baziliko lapeliai, 12 mėtos lapelių, po 4 krapų ir kalendros šakeles, 4 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 šaukštas vyno acto, druskos, juodųjų maltų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Pankolius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite tarka. Sudėkite į dubenį, užpilkite vandeniu, įmeskite kelis kubelius ledo. Tegu pastovi 15 min.
2. Nuo žolelių nupešiokite lapelius. Svogūnų laiškus supjaustykite 5 cm ilgio gabalėliais.
3. Pankolius nukoškite, nusausinkite. Sudėkite į salotinę, suberkite žoleles.
4. Alyvuogių aliejų išplakite su actu, įberkite druskos, pipirų. Šiuo padažu apliekite salotas, išmaišykite ir patiekite.