Ingredientai
Sviestas
125 g
Juodasis šokoladas
200 g
Biskvitiniai sausainiai
200 g
Cukraus
100 g
Vanilės ekstraktas
2 šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Ištepkite lengvai sviestu 23 cm skersmens kepimo formą su nuimamais šonais.
Šokoladą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Kitame puode ištirpinkite sviestą. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su sviestu. Dėkite į sviestu išteptą kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno ir šonų.
Riešutus stambiai sukapokite. Šokoladą, rikotos sūrį, cukrų ir vanilės ekstraktą sudėkite į didelį dubenį ir elektriniu plaktuvu suplakite iki vienalytės masės. Įmaišykite sukapotus riešutus.
Suplakite grietinėlę iki standumo. Sumaišykite maždaug ketvirtadalį grietinėlės į šokolado mišinį. Įmaišykite likusią plaktą grietinėlę. Sudėkite įdarą ant pyrago pagrindo. Uždenkite folija ir padėkite šaltai 4-6 valandas.