Ingredientai
Perlinės kruopos
400 g
Juodosios alyvuogės
80 g
Kaparėliai
80 g
Kedro riešutai
100 g
Kapotų svogūno laiškų
2 sauja
Citrinų sultys
1 vnt.
Garstyčių
1 šaukštas
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Kruopas mirkykite 12–24 val. Tada išvirkite į vandenį įbėrę druskos, įmetę lauro lapelį ar kitų mėgstamų žolelių. Kruopas galite išvirti ir sultinyje.
Į paruoštas kruopas suberkite griežinėliais susmulkintas juodąsias alyvuoges ir kaparėlius (arba žaliąsias alyvuoges). Įpjaustykite šviežių petražolių lapelių, svogūnų laiškų (nebūtinai) ir įberkite kedrų riešutų.
Viską užpilkite padažu, pagamintu iš alyvuogių aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių ir pipirų. Išmaišykite.