Ingredientai
Putpelių kiaušiniai
12 vnt.
Smulkintos kalakutienos
800 g
Didelės tarkuotos morkos
300 g
Kiaušiniai
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Malti džiūvėsėliai
100 g
Česnako
3 skiltelė
Sojos padažas
1 šaukštas
Aliejaus
3 šaukštas
Grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas
Pomidorų padažo
1 šaukštas
Medus
1 šaukštas
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Morkas sutarkuoti, kad gautusi tarkių masė, kaip cepelinams. Sumaišyti su malta mėsa, kiaušiniu, džiuvėsėliais, grietinėle, druska ir pipirais, įspausti česnako.
Šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su svogūnu. Įmaišyti į visą keksiukų masę. Gerai perminkyti ir dėti į formeles pateptas aliejumi. Į vidų įspausti virtą putpelių kiaušinį.
Gražiai aptaisyti keksiukų viršų ir patepti glazūra.
Dėtį į orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.