Ingredientai
Maltos vištienos
350 g
Apelsinai
4 vnt.
Peletrūnai
4 vnt.
Baltojo vyno actas
2 šaukštas
Cukraus
1 šaukštelis
Cikorijų gūželės
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
5 šaukštas
Graikiniai riešutai
50 g
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Pirmiausia paruoškite padažą. Išspauskite 2 apelsinų sultis. Į jas dėkite stambiai supjaustytus peletrūnus, pilkite actą, berkite cukrų. Druskos ir pipirų - pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Keptą ar virtą vištieną pjaustykite ilgais plonais šiaudeliais. Dėkite į salotinę ir užpilkite padažu. Uždenkite ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Likusius apelsinus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Stambiai pjaustykite cikorijas ir riešutus. Į keturias lėkštes išdėliokite cikorijas, krūtinėles, apelsinų gabalėlius, riešutus ir apipilkite padažu.