Ingredientai
Miltų
2 puodelis
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Aliejaus
3 šaukštas
Pupelės
2 puodelis
Fetos sūris
100 g
Porcijos: 6
Tortilijos Hondūre yra šiek tiek storesnės nei Meksikoje. Pasigaminti jas tikrai nesunku, o rezultatai jus nustebins.
Gaminimo eiga
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską dideliame dubenyje. Supilkite 1/2 puodelio vandens arba pieno ir užminkykite tešlą.
Supilkite aliejų arba sviestą ir minkykite, kol tešla taps vienalytė. Jeigu dar lips prie rankų, įberkite truputį miltų. Paruoštą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite pusvalandžiui, kad išbrinktų.
Tešlą padalinkite į 8 dalis ir iškočiokite plonus blynus maždaug keptuvės, kurioje kepsite, dydžio.
Įkaitinkite keptuvę, dėkite blyną ir kepkite iš abiejų pusių maždaug po 1 minutę, kol atsiras rudos dėmelės ir tortilijos ims švelniai pūstis.
Keptuvėje pašildykite pupeles, dėkite jas ant tortilijų, užberkite trupintos fetos ir vaišinkitės!