Ingredientai
Jautienos filė
600 g
Aliejaus
1 šaukštas
„Santa Maria“ penkių rūšių pipirai malūnėlyje
3 šaukštelis
Druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštelis
Balzaminis actas
100 ml
Askaloniniai svogūnai
4 vnt.
Rudasis cukrus
1 šaukštelis
Garžgarstės
100 g
Ridikų
4 vnt.
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Jautienos filė supjaustykite 3 cm storio gabaliukais.
Mėsą pabarstykite druska ir pipirų mišiniu, tada apkepkite iš abiejų pusių po 3–4 min. ir padėkite ant pjaustymo lentos. Į keptuvę įpilkite balzaminį actą, suberkite cukrų, sudėkite plonai pjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami, kol padažas sutirštės (apie 1 min.). Mėsą tuo tarpu supjaustykite plonais gabalėliais.
Lėkštėse išdėliokite gražgarstės lapelius, plonai supjaustytą raudonąjį svogūną bei ridikus ir apšlakstykite citrinos sultimis. Ant salotų uždėkite mėsos ir padažo.
Patarimas! Su likusiais mėsos gabalėliais galite pasidaryti skanių sumuštinių.