Ingredientai
Gaminimo eiga
Viską supilame į indą, ypatingai gerai sutriname iki vienalytės masės konsistencijos ir…. viskas:) Gauname tirštą masę – turi būti patogi kabinti šaukštu. Jei matote, kad smulkintuvo peiliukai labai sunkiai sukasi – įpilkite dar skysčio.
Patarimai:
Avinžirniai dar vadinami nuto žirniais. Skaniausia, kai patys verdate, bet kai taip bėgame… tuomet tiks ir skardinė konservuotų vandenyje avinžirnių.
Pomidorus geriausia naudoti be aliejaus. Riebalų pakankamai bus iš sezamų pastos ir alyvuogių aliejaus. Jei renkatės džiovintus pomidorus, mirkytus aliejuje, tuomet atitinkamai mažinkite alyvuogių aliejaus kiekį.
Nusipirkus indelį tahini pastos, galima jį naudoti ir kaip sviestą ar pagardą – nedideliais kiekiais. Jei šios pastos neturite – galite naudoti ir sezano sėklas, tik gerai jas sutrinkite. Tiesa, šiuo atveju užtepėlė bus rupesnė.
Kas norite liesiau, vietoje alyvuogių aliejaus galite įpilti šiek tiek vandens, kuriame buvo virti avinžirniai. Jo pilame apie porą šaukštų.
Šią užtepėlę galite pagaminti ir su pupelėmis.