Ingredientai
Miltų
1 stiklinė
Obuolių
3 vnt.
Jogurtas
200 ml
Cukraus
0.5 stiklinė
Tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštas
Razinos
3 šaukštas
Romas
70 ml
Kepimo milteliai
1.5 šaukštelis
Aliejaus
0.5 stiklinė
Kiaušiniai
1 vnt.
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Cinamono
2 šaukštelis
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į dubenį, sumaišykite su nuplautomis razinomis ir užpilkite romu arba brendžiu.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir tarkuota citrinos žievele.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Supilkite jogurtą, aliejų ir išmaišykite.
Dalimis suberkite miltus ir išmaišykite.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, išlyginkite. Ant viršaus suberkite obuolius su razinomis, pabarstykite cinamonu.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
Iškepusį ir atvėsusį apibarstykite cukraus pudra.