Ingredientai
Gaminimo eiga
Garų vonelėje išlydykite sviestą su šokoladu, ir sumaišykite su šaukštu grietinės. Vientisą šokolado masę atidėkite į šalį.
Kiaušinius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis iki purumo. Plakite elektrine plaktuve ir 2 šaukštus cukraus suberkite dalimis. Tokiu būdu masė bus puresnė.
Į platų indą perpilkite šokolado mišinį ir ant viršaus užpilkite plaktus baltymus. Lėtai sumaišykite abu kremus – tai daryti geriausia silikonine mentele, iš apačios į viršų. Turite gauti purų šokoladinį kremą. Supilkite jį į nedidelį maišelį, kurio vieną kamputį nukirpkite ir pro maišelio skylutę gražiai išspauskite kremą į desertines taures. Taurėse kremą dar apie pusvalandį atvėsinkite šaldytuve.
Tuo tarpu labai plonai nulupkite apelsino žievelę. Reikės tik oranžinės dalies. Supjaustykite ją ypač plonais, bet ilgais siūlais ir sudėkite į nedidelį puodą. Įpilkite gerą stiklinę vandens ir užvirkite. Kai vanduo užvirs, nukoškite, vėl užpilkite vandens ir pakartokite tą patį.
Kad dingtų žievelių kartumas, tokiu būdu jas nuvirti reikia 2-3 kartus. Kai žievelės jau nebebus karčios, užpilkite jas 100 ml vandens ir suberkite 3 šaukštus cukraus. Viską gerai sumaišykite ir pavirkite ant mažos ugnies kol išgaruos vanduo ir žievelės užsicukruos. Pagardinkite jomis paruoštus putėsius.
Skanaus!