Gardus, greitai paruošiamas patiekalas pietums.

Gaminimo eiga

Žuvį apibarstome iš visų pusių prieskoniais. Dedame žuvies gabalus vienu sluoksniu ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Dabar apliejame žuvį trupučiu alyvuogių aliejaus. Šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min.

Kol žuvis kepa orkaitėje, paruošiame „Žalio sviesto“ kamuoliukus. Dubenėlyje sumaišome kambario temperatūros sviestą, susmulkintus žalumynus, druską ir citrinų sultis. Iš mišinio formuojame 2-3 cm kamuoliukus, juos dedame ant lėkštelės. Kamuoliukus šaldome šaldiklyje 10 min.

Iškepusią žuvį puošiame ant žuvies besilydančiais „Žalio sviesto“ kamuoliukais.

Morką ir saliero stiebelį supjaustyti skustuku, pakepti keptuvėje su sezamo sėklomis. Padruskinti, papiprinti. Riekelėmis supjaustyti agurką. Ant agurko riekelių uždėti keptas morkas su salierais, apibarstyti krapais.