Ingredientai
Vištienos filė
250 g
Konservuoti ananasai
200 g
Konservuotų ananasų sultys
100 ml
Sojos padažas
1 šaukštas
Aliejaus
5 šaukštas
Vištienos sultinys
150 ml
Krakmolas
2 šaukštas
Vynas
100 ml
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite smulkintas petražoles, 1 valg. šaukštą aliejaus, sojos padažą, žiupsnelį druskos ir pipirų ir įtrinkite šiuo mišiniu plonomis juostelėmis pjaustytą vištieną.
Po gero pusvalandžio, kai mėsa gerai įsigers marinato, vištieną apvoliokite krakmole ir apkepinkite iš visų pusių gerai įkaitintame aliejuje.
Po to į mėsą sudėkite ananasus. Viską patroškinkite ant silpnos ugnies, uždengę dangčiu. Atskirame puode užvirkite vištienos sultinį ir supilkite į jį gerai sumaišytus likusį krakmolą, ananasų sultis, imbiero miltelius, desertinį vyną. Šiuo padažu apipilkite paruoštą vištieną. Patiekite karštą su biriais ryžiais.