Ingredientai
Maskarponės sūris
500 g
Jogurtas
2 indelis
Vanilinio cukraus
2 šaukštelis
Želatinos
4 šaukštas
Kiaušiniai
5 vnt.
Cukraus
5 šaukštas
Miltų
5 šaukštas
Šokoladinės kakavos
1 šaukštas
Šokoladas papuošimui
100 g
Gaminimo eiga
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi, dedame išplaktus baltymus, išmaišome ir pilame miltus. Išsukame ir iš pusės normos kepame biskvitą.
Į likusią dalį beriame kakavą, išsukame ir kepame antrą biskvitą. Ataušusius sulaistome kavos likeriu arba kava.
Maskarponę išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir nutarkuota žievele. Pilame jogurtą, išsukame, pilame išbrinkintą želatiną ir gerai išmaišome.
Padalijame pusiau masę. Į vieną beriame pjaustytą spanguolių želė, šokolado gabalėlius. Kitą paliekame baltą. Ant balto biskvito pilame kremą su želė ir šokoladu, dedame rudą biskvitą, pilame baltą kremą. Puošime pagal skonį ir norą ( mano atveju – vynuogės). Užpilame trupučiuką citrinų želė. Palaikome keletą valandų šaldytuve. Idealu – per naktį.