Ingredientai
Miltų
1.5 stiklinė
Cukraus
0.5 stiklinė
Kefyro
1 stiklinė
Kiaušiniai
3 vnt.
Sviestas
150 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Konservuotų persikų
800 g
Aguonos
2 šaukštas
Greitas pošventinis pyragas. Ypač tiks besilaikantiems dietos.
Gaminimo eiga
Kiaušinius išplakti kartu su cukrumi ir druska, kol masė taps balta. Įpilti ištirpintą margariną ( arba sviestą ), kefyrą, vaniliną, viską išmaišyti. Dar įdėjau porą dosnių šaukštų aguonų.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti. Miltus sumaišyti su skysčiais, kad gautųsi tešla, kaip tiršta grietinė.
Tešlą suversti į kepimo skardą, ant tešlos išdėlioti supjaustytus (nebūtinai) persikus vieną šalia kito. Smarkiai įspausti vaisių į pyragą nereikia, nes kildama tešla gražiai apgaubia vaisius. Kepti pyragą 40–45 min. 170 laipsnių temp. Skanaus!