Ingredientai
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Gaminimo eiga
1. Vištienos filė, supjaustytą juostelėmis, dėkite į įkaitintą aliejų keptuvėje. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus, o prieš baigiant kepti įpilkite graikiško jogurto (apie 200 g).
2. Vištieną apiberkite mėgstamais prieskoniais ir uždengus dangčiu patroškinkite kelias minutes.
3. Kitame inde paruoškite padažą kebabams. Likusį graikišką jogurtą sumaišykite su džiovintais krapais, druska ir tarkuotais arba išspaustais česnakais ir gerai išmaišykite.
4. Stambia tarka susitarkuokite fermentinį sūrį ir agurkus (nuo agurkų tarkių nuspauskite atsiradusias sultis).
5. Kopūstą ir pomidorą susmulkinkite.
6. Visas daržoves sudėkite į vieną indą ir užbarstykite šiek tiek druskos.
7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
8. Tortilijas ištepkite majonezu, dėkite sluoksniais sūrį, daržoves, vištieną ir užpilkite padažo.
9. Sulankstykite taip, kad gautųsi kebabo forma.
10. Kepkite orkaitėje apie 15 minučių.
Receptu dalijasi skaitytoja Eglė.