Žuvį tešloje tiekite kartu su įvairiais padažais arba kitais žuvies užkandžiais.

Gaminimo eiga

Paruoškite tešlą: kiaušinį, aliejų ir druską sumaišykite su mineraliniu vandeniu.

Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir tada su skysčiu.

Palikite tešlą pusvalandį iškilti kambario temperatūroje.

Jei reikia išimkite žuvų kaulus ir supjaustykite 2 cm pločio griežinėliais.

Pagardinkite druska, pavoliokite miltuose ir tešloje.

Žuvų gabaliukus gruzdinkite karštame (175–180 °C) aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį.

Nusausinkite virtuviniu popieriumi.

Patiekite su majonezu, česnakiniu (lygiomis dalimis sumaišykite majonezą ir grietinę ir įspauskite česnako) ar tailandietišku saldžiarūgščiu padažu.